17.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Hrvati otkrili zašto se dive roditeljima: Nikad nisam znao koliko smo siromašni

Hrvati otkrili zašto se dive roditeljima: Nikad nisam znao koliko smo siromašni

Jedan korisnik društvene mreže Reddit pitao je ostale zašto se dive svojim roditeljima.

Iako je on svoju objavu okrenuo na šalu ispod su se zaredali prilično emotivni odgovori.

“Čemu se najviše divite kod svojih roditelja? Ja se recimo divim kako moja majka može uništiti dan svima oko sebe u deset sekundi i kako moj otac ne shvaća osnovne ljudske emocije i obrasce ponašanja”, našalio se autor izvorne objave. A onda su počeli stizati odgovori…

“Divim se svom ocu i njegovoj mogućnosti da dobrih 12 godina ne osjetim koliko smo bili siromašni. Nekad bi kupio sok na akciji i smrznuo u onu tacnu za led s čačkalicama i dao nam kao sladoled. Ili bi ni od čega napravio kolač u kojem bi se davili. Ili napravio vrhunsku pizzu od brašna na akciji zbog isteka roka trajanja. Čovjek je fenomenalan i cijeli život sam mu zahvalan, ne samo na ovome, već na puno toga. Je*o Spidermana i Supermena, on je moj najbolji superheroj. Sad ga odoh zagrliti”, napisao je komentator.

“Moj je također moj najveći heroj. S jednom ispodprosječnom plaćom odškolovao nas dvije, do kraja fakulteta, radio sve moguće noćne da bi popravio situaciju. Nikad niti jednu ekskurziju propustile nismo, ništa nam nikad falilo nije, znale nismo da je minus ispucan do kraja. Sad kad sama zarađujem za sebe i svoj život još mi je manje jasno kako je sve to uspio odraditi i znam da ću mu zauvijek biti zahvalna. Kad netko pita što želim biti dalje u životu, jasno mi je da želim biti moj tata”, nadovezala se druga korisnica.

“Divim se kako su uspjeli imati dijete s 23 godine, otprilike u isto vrijeme preživjeti rat i nakon toga biti relativno normalni, jedno od njih je i faks završilo nakon svega toga, divim se koliko su se odricali da bi meni bilo bolje, slušali moja s*anja i probleme u pubertetu, prolazili sa mnom ljubavne brodolome, markiranja u školi, slomove živaca na faksu. Divim se koliko sam imala slobode, a istovremeno sam se uvijek osjećala sigurno. Divim se što mama uvijek zna kako popraviti kad zbrljam ručak, a tata obično uspije popraviti sve manje kvarove po kući. Zapravo im se općenito baš divim i voljela bih da i ja svojem djetetu jednog dana budem tako dobar roditelj”, napisala je treća.

“Divim se mami što nam je pod normalno bilo imati skuhan ručak svaki dan. Uvijek je bilo i domaćih kolača i nikada joj ništa nije mrsko. Gledam okolo kod društva kako žive. Kupuju se skupe kuhinje, 90-95 posto i više ručaka se naručuje ili jede vani na brzinu neko smeće. Starom isto treba spomenik dići, ne bi sebi nikada ništa kupio po principu. Neka djeca imaju. Moglo bi se reći da sam imao sreću s roditeljima”, piše naposljetku jedan korisnik, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike