3.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava TV voditeljica iz petog je pokušaja ostala trudna: 'Prolila sam milijun suza'

TV voditeljica iz petog je pokušaja ostala trudna: ‘Prolila sam milijun suza’

Zagrebačka voditeljica Hana Tabaković Baksa (41) trenutno proživljava najsretniji period svog života. Naime, voditeljica Z1 televizije na svoj bi rođendan, 1. veljače, trebala postati majka dječaka, a put do toliko željene trudnoće kojoj se nadala protekle četiri godine nije joj bio posut ružama. Hana je po prvi puta otvoreno progovorila o problemima s kojima se susrela dok je pokušavala začeti svoje dijete. S obzirom na to da trudnoća nije išla prirodnim putem Hana je zbog zadebljanja unutar jajnika prošla kroz proces medicinski potpomognutu oplodnju, a svoje mukotrpno iskustvo sada je podijelila i javno.

– Mislila sam da ću ostati odmah trudna, no to ne ide tako lako kao u filmovima. Ovo je problem o kojem se ne priča puno jer kad vidite 50 žena kako stoje u redu i čekaju da prime svoju injekciju shvatite koliko je sve ozbiljno. Da nije bilo Ranka Ostojića koji je ozakonio umjetnu oplodnju u našoj zemlji vjerojatno sad ne bismo vodili ovaj razgovor – kazala je Hana za Slobodnu Dalmaciju.

Negativan test Hani se pokazao četiri puta, a tek je peti put ostala u drugom stanju. Od silnih emocija tada nije mogla suspregnuti suze. – U tim sam trenucima bila najsretnija osoba na svijetu. Vidjevši taj plusić osjećala sam se kao da sam izašla iz nekog mračnog tunela. Ali sam se i pogubila jer sam suprugu zaboravila javiti sretne vijesti.

Prvo sam nazvala prijateljicu u Dubai koja je sa mnom iz dana u dan prolazila sve uspone i padove. Onda sam se s čula s doktorom. Kad me pitao kako je reagirao suprug sjetila sam se da mu još nisam rekla – priznala je Hana. Otkrila je i kako je kroz proteklih šest mjeseci koliko je trudna dva puta prokrvarila i mislila da je gotovo. – Srećom, sve je bilo dobro. Nadala sam se da ću i ja kao Maja Šuput moći raditi do samog poroda, ali to je, nažalost, ostalo na pustim željama – ispričala je voditeljica i otkrila kako izgleda proces kroz koji je prošla sa suprugom Borisom.

– Kad sam krenula u sve, suprug i ja smo bili u vezi, pa je prvi korak bio da idemo kod javnog bilježnika gdje sam morala potpisati razne stvari poput one da pristajem uzeti njegovo sjeme. Potom smo sa svim tim papirima išli u bolnicu. Tamo sam radila markere na spolne bolesti. Drugi se dan vadi krv i kreće sa svakodnevnim injekcijama što zna potrajati i do 17 dana. Kad jajne stanice dosegnu određenu veličinu daje se zadnja injekcija što obično bude navečer.

Potom se jajne stanice oplođuju i dva dana čekaju rezultati. Ako je sve bilo uspješno slijedi mirovanje od dva tjedna tijekom kojih se nadate da će test biti pozitivan – otkrila je Hana. Čekanje se isplatilo, a sada su pred njom slatke brige. Za dječaka već imaju spremno i ime – Leon. Odabrala ga je Hanina majka jer se voditeljica i njezin suprug Boris nikako nisu mogli dogovoriti oko imena, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike