3.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija traži čovjeka koji je divljački napao mladića s posebnim potrebama i...

Policija traži čovjeka koji je divljački napao mladića s posebnim potrebama i slomio mu nos: Nitko mi nije htio pomoći

Muškarac u dobi od oko 60 godina srijedu je fizički napao dječaka s posebnim potrebama. Napad se dogodio u tramvaju broj 11 u zagrebačkoj Dubravi.

”Ja sam ranije ušao u tramvaj i sjeo na prvo mjesto kraj prvih vrata. Taj čovjek mi je prije okretišta Dubrava naredio da se maknem sa sjedala, što sam odbio i rekao da neću. Pokazao mi je neku iskaznicu i pitao sam ga što mu je. Na to me šakom udario u nos i pao sam”, ispričao je dječak za 24 sata.

Mladić se nakon napada uspio nekako domoći svoje škole. Nije imao novca na računu kako bi pozvao obitelj pa ih je o svemu obavijestila školska psihologinja. Sestra ga je odvezla u KBC Zagreb gdje su liječnici ustanovili da su mu nosne kosti nestabilne te su mu nos morali ručno namještati.

Obitelj je napad također željela prijaviti te su dječaka na kraju odveli u PP Dubrava. Policajci prema opisu traže sijedog muškarca koji je u trenutku napada bio odjeven u crne hlače, crne tenisice i imao smeđu jaknu. Za lijevim uhom ima slušni aparatić, a ispod jednog oka masnicu.

”On je neurorizično dijete te svake godine mora na preglede i raditi EEG. Posljednji put su nam rekli kako mora izbjegavati sunčevu svjetlost kako ne bi dobio epileptični napadaj. Ne smije se nikako izlagati stresu i onda doživi takvo što. Molimo sve ljude, ako su svjedočili napadu, da se što prije jave policiji”, moli dječakova obitelj.

Iz PU zagrebačke su objavili kako nepoznatog počinitelja sumnjiče za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, nakon čega je pobjegao. Dječaku je udarcem slomio nosnu kost i zbog toga mu prijeti od tri do osam godina zatvora, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike