13.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Podignuta optužnica protiv majke: U humanitarnoj akciji skupljala novac za liječenje djeteta...

Podignuta optužnica protiv majke: U humanitarnoj akciji skupljala novac za liječenje djeteta koje nije vodila liječniku. Novac je potrošila na sebe

Podignuta je optužnica protiv majke (34) koja je u humanitarnoj akciji skupljala novac za dijete koje nije liječila. Dijete je preminulo, a majka je donirani novac potrošila na sebe.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta, rođenog 2008. godine, između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva, uslijed čega je prouzročena smrt djeteta. Na teret joj se i stavlja kazneno djelo utaje.

Optužnicom se ženu tereti da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta, te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju. Zbog toga je neliječenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta koje je naposljetku preminulo.

Također, na teret joj se stavlja i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. godine, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, 422.546 kuna potrošila za osobne potrebe, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike