1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Misterij u Tihom oceanu: Američka jurišna nuklearna podmornica udarila u neki podvodni...

Misterij u Tihom oceanu: Američka jurišna nuklearna podmornica udarila u neki podvodni objekt, ima ozlijeđenih mornara

Napadna (jurišna) podmornica američke mornarice s nuklearnim pogonom sudarila se ovog vikenda s nepoznatim potopljenim objektom tijekom putovanja kroz međunarodne vode u Tihom oceanu, objavila je američka mornarica, prenosi yahoo news.

Mornarica kaže da je podmornica u “sigurnom i stabilnom” stanju i da je pristala u luku radi procjene štete što bi moglo pomoći u utvrđivanju u što je udarila.

“Podmornica za brzi napad klase Seawolf USS Connecticut (SSN 22) pogodila je objekt 2. listopada popodne, dok je djelovala u međunarodnim vodama u indo-pacifičkoj regiji”, navodi se u priopćenju Pacifičke flote mornarice. “Sigurnost posade ostaje glavni prioritet mornarice. Nema ozljeda opasnih po život.”

Dva mornara na podmornici liječena su od, kako je jedan mornarički službenik opisao, “umjerenih ozljeda”, a nekoliko mornara dobilo su udarce, modrice i razderotine.

“Podmornica je i dalje u sigurnom i stabilnom stanju”, navodi se u priopćenju. “Nuklearno pogonsko postrojenje i prostori USS Connecticut nisu pogođeni i ostaju potpuno operativni. Procjenjuje se opseg oštećenja na podmornici. Američka mornarica nije zatražila pomoć. Incident će se istražiti.”

Dužnosnici su rekli da je ostalo nejasno što je podmornica pogodila dok je bila pod vodom. Rekli su da bi mogli biti objekti poput morskog brda, podvodne morske planine ili objekt koji vuče površinsko plovilo.

Dva američka dužnosnika rekla su da se podmornica kreće prema američkoj pomorskoj bazi Guam gdje bi procjena oštećenja trupa podmornice mogla pomoći u utvrđivanju što je udarila.

Vijest o podmornici američke mornarice USS Connecticut prvobitno se pojavila na abcnews.go.com, piše yahoo news.

Najnovije

Još iz rubrike