7.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kako čistiti umjetne trepavice da traju što je duže moguće?

Kako čistiti umjetne trepavice da traju što je duže moguće?

Ako često nosite umjetne trepavice, a rijetko ih čistite, vrijeme je da im pridate malo pažnje. Bez obzira imate li nadogradnju trepavica, magnetske trepavice ili klasične umjetne trepavice, važno je naučiti kako ih pravilno očistiti kako bi one što duže trajale. Srećom, održavati ih čistima lakše je nego što mislite.

Različite vrste trepavica zahtijevaju različite oblike održavanja. Prvo, morate znati kako ukloniti trepavice.

– Zalijepljene trepavice lako se mogu ukloniti jer je ljepilo koje se koristi za ovu vrstu trepavica super fleksibilno, što olakšava njegovo skidanje. U slučaju da se vaše trepavice nanose pomoću ljepila medicinskog stupnja, to znatno otežava proces. Ako je to slučaj, svakako biste trebali posjetiti stručnjaka koji ima odgovarajuće proizvode za uklanjanje bez oštećenja – objašnjava Clementina Richardson, osnivačica tvrtke Envious Lashes.

Obične umjetne trepavice obično se mogu koristiti više od jednom (otprilike tri do pet puta prije nego što izgube oblik), ali da biste to mogli, trepavice morate očistiti prije druge uporabe.

– Za uklanjanje šminke najbolje je koristiti dječji šampon. Neka se trepavice natapaju u njemu nekoliko minuta, a nakon toga trepavice trljajte jako nježno prstima ili malom četkicom. Ljepilo koje je na trepavici bi se trebalo vrlo lako skinuti – kaže Richardson.

Kad staro ljepilo omekša, možete ga pincetom nježno ukloniti s trake na kojoj su dlačice. Na kraju, prije spremanja ih ostavite da se potpuno osuše – to je važno kako biste spriječili rast plijesni ili bakterija na trepavicama. Richardson također savjetuje da ih počešljate jer se mogu zalijepiti od vlage.

Mink i svilene trepavice poznate su po svojoj postojanosti jer se mogu ponovno koristiti i do 20 puta, naravno, uz odgovarajuću njegu. Ono što je najvažnije, nikada nemojte natopiti mink trepavice u vodi jer će vlaga ovim trepavicama oštetiti oblik.

Kako biste očistili ove trepavice za ponovnu uporabu, stavite trepavice na kažiprst tako da vrhovi trepavica omotaju vaš prst kako biste održali uvoj. Zatim natopite štapić za čišćenje ušiju micelarnom vodom za uklanjanje šminke (na vodenoj bazi) i lagano natapkajte otopinu na krajeve trepavica, gdje se nalazi zaostalo ljepilo. Pincetom uklonite ostatke ljepila sa stražnje i prednje strane trake. Ostavite trepavice da se osuše, pazite da budu u izvornom obliku i da nisu zapetljane.

Čišćenje ekstenzija trepavica zahtijeva puno održavanja – želite da traju što dulje, ali isto tako ih želite održavati čistima kako biste izbjegli infekciju.

– U posljednje vrijeme na Instagramu sam vidjela mnoge videozapise na kojima ljudi čiste ekstenzije trepavica sredstvima za čišćenje u obliku pjene. Nisam ljubitelj ove prakse i smatram da je to potrebno samo ako imate nakupine mrtvih stanica kože – stalno petljanje s ekstenzijama trepavica uzrokuje njihovo prerano opadanja – kaže Richardson. Umjesto toga, najbolji način čišćenja trepavica, prema Richardson, je korištenje sredstva za čišćenje bez ulja.

Za čišćenje ekstenzija trepavica kod kuće, prvo morate namočiti lice u umivaoniku, a ne pod tušem.

– Nanesite sredstvo za čišćenje na krpicu za pranje ili na prste i nanesite proizvod na cijelo lice, uključujući i kapke. Utrljajte proizvod u jednom smjeru više puta na kapke, a zatim se nagnite u umivaonik i isperite vodom i dlanovima – savjetuje Richardson. Ne radite ovaj postupak pod tušem jer je pritisak iz tuša previše agresivan. Nakon toga lice nježno osušite ručnikom.

– Pričekajte da se vaše trepavice potpuno osuše prije nego što ih iščetkate ako je to potrebno. Uvijek imajte na umu da morate biti nježni s ekstenzijama – dodaje Richardson.

Kako bi vaše trepavice ostale u izvornom obliku, Richardson savjetuje da koristite serum za umjetne trepavice dok nosite ekstenzije. On pomaže u tome da vam one budu jače, duže i punije.

Postupak čišćenja magnetskih trepavica sličan je čišćenju mink trepavica. Držite trepavicu za kraj, na mjestu gdje je traka za koju su dlačice pričvršćene te pazite da trepavica nije pričvršćena za drugu trepavicu. Ako je na njima osušeno magnetsko ljepilo, noktom palca uklonite što je više moguće (pazite da magnete ne odvojite od trake za trepavice). Zatim upotrijebite štapić za uši umočen u sredstvo za uklanjanje šminke bez ulja ili micelarnu vodu i provucite štapić za uši duž trake, uključujući magnetski dio. Na kraju, ostavite trepavice da se osuše prije ponovne upotrebe, piše Real Simple, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike