22.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Filipović o Holdingu i Samodolu: Razotkrivena je nesposobnost Tomislava Tomaševića, sve maske...

Filipović o Holdingu i Samodolu: Razotkrivena je nesposobnost Tomislava Tomaševića, sve maske su pale

Gost N1 Studija uživo bio je zagrebački vijećnik HDZ-a Davor Filipović. Komentirao je situaciju u Zagrebačkom holdingu.

“To je daleko ozbiljnija priča i ako pogledate aferu Holding, da je tako nazovem, ona je počela u šestom mjesecu, a kulminacija je došla smjenom ključnih osoba Uprave, onda se može reći u kontekstu Tomislava Tomaševića i Možemo! da su sve maske s lica pale, osim covid maski”, rekao je Filipović pa nastavio:

“Prvo je bilo imenovanje članova Uprave uz kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa pa smo došli do afere javni bilježnik, gdje je angažirana sestra člana NO-a. Iz Možemo! su tvrdili da nisu znali za tu vezu, ali kroz istup Ante Samodola vidjeli smo da je Tomislav Tomašević znao da se radi sestri Ratka Bajakića. Dalje, ništa nismo mogli čuti od članova Uprave, što je isto nezabilježeno. Ovi događaji razotkrivaju nesposobnost Tomislava Tomaševića da upravlja gradom. Možemo ovo gledati kroz prizmu podjele plijena unutar Možemo!. Bajakić se htio miješati u rad Uprave, davati im upute, ali vidimo da je izvršavao naloge gradskih vlasti”.

Filipović kaže da je Tomašević lagao kada je prošli tjedan u Skupštini na pitanje o problemima u Holdingu rekao da problema nema.

“Ne poznajem ni Samodola ni Vukovića, no ljudi koji rade samnom na Ekonomskom fakultetu i kojih ih poznaju, kažu da su to stručni i pošteni ljudi. Tomislav Tomašević htio je isturiti kao da bira poštene i iskusne, a htio je zapravo u Holdingu raditi u vlastitom interesu, a ne u interesu građana”, rekao je Filipović.

Kaže da je od laganja u Skupštini gore laganje građanima.

“Oni (Tomašević i Možemo!) su lagali građanima i na temelju toga dobili njihovo povjerenje na izborima. Pogledajte Srebrnjak. Prva asocijacija na Milana Bandiću su kumske veze, a sada imamo kumsku vezu novog ravnatelja s predsjednicom Upravnog vijeća, a obrazloženja koja dobivamo vrijeđaju zdrav razum. Također, od Sandre Benčić zadnjih dana možemo čuti da ona ništa niej čula, znala, vidjela, a vidimo žestoku povezanost s Bajakićem, Samodol ju proziva zbog kadroviranja. To su ozbiljne stvari koje moramo analizirati na idućoj Skupštini, ja se nadam da Tomašević neće pobjeći. Ovo su zabrinjavajuće stvari. Nitko nije očekivao da se mogu napraviti čuda u prvih 100 dana nove vlasti, ali da ćemo imati ovakvo nešto, to nitko nije očekivao”, rekao je Filipović.

Osvrnuo se i na kosture iz ormara o kojima je govorio Tomašević.

“Mi od gradonačelnika čuli koji su to kosturi. Ono što govori, ti dugovi, to nisu kosturi jer je poznato. Kostur je kad vam doleti ovrha od 100 milijuna kuna od koje ne možete disati disati, a da nitko nije za nju znao, za ove su stvari svi znali”, rekao je Filipović.

“Po Tomaševićevim izjavama, 18 godina se pripremao, četiri godine je bio gradski vijećnik, a sad daje izjave kao da je pao s Marsa. Građane boli briga kako dolazi na posao, biciklom ili pješice, od njega očekuju da rješava probleme”, zaključio je Filipović, piše N1.

Smijenjeni član uprave Holdinga Samodol: Osobno sam sve ovo doživio kao veliku prevaru u cirkusu u našem gradu. Ne ponovilo se!

Najnovije

Još iz rubrike