12.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božinović potvrdio da su migrante tukli policajci

Božinović potvrdio da su migrante tukli policajci

Ministar Davor Božinović sudjelovao je na sastanku ministara unutarnjih poslova u Luxembourgu nakon čega su predviđene izjave za medije.

Ministar je komentirao snimku na kojoj maskirane osobe, s takozvanim fantomkama udaraju izbjeglice na hrvatskoj granici.

“Glavni ravnatelj čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, rekao je Božinović.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju”, dodao je.

Ministar je istaknuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, tvrdi Božinović.

Ističe da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti. “Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije,” piše N1.

Plenković o snimci: Nisam primijetio da su ti ljudi nekome prijetili; O Samodolu: Nitko nije imao takvo maženje i paženje kao Možemo

Bačić o snimci: Treba ispitati sve okolnosti, jesu li migranti pružali otpor?

Saborski zastupnici o snimci nasilja nad migrantima

VIDEO Plenković o snimci na kojoj mlate migrante: Odmah sam zvao Božinovića, zatražio sam opširno ispitivanje

Benčić o snimkama s granice: Želimo li živjeti u državi u kojoj nezakonite grupe idu okolo i tuku ljude?!

Najnovije

Još iz rubrike