5.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bebić: Deset godina sam izvan Sabora i nimalo mi ne nedostaje

Bebić: Deset godina sam izvan Sabora i nimalo mi ne nedostaje

Dan je Hrvatskog sabora, dan kada je Sabor 1991. godine donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza s bivšom državom SFRJ, čime je Hrvatska je proglašena samostalnom i neovisnom državom. Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, kazao je u Studiju 4 da je prošlo 30 godina od povijesnih odluka. Sjeća se, kaže, kao da je jučer bilo.

– Hrvatska je prošla veliki, zahtjevni put, ostvarila najbitnjie planove – stvorila državu, vojsku, diplomaciju, postala članica EU-a, NATO-a i niza drugih međunarodnih asocijacija. Hrvatska ide naprijed, zadovoljan sam svime što je postignuto, naglasio je.

Smatra da je ova 30. godišnjica nešto na što treba podsjećati, njegovati, proučavati i biti ponosan.

Ocijenio je da se teško mogu uspoređivati tadašnji i sadašnji sazivi Sabora, jer svaka generacija ima svoje izazove i zahtjeve. Najviše ga smeta što se stalno zamjera da se ništa nije postiglo.

– Ne treba diskvalificirati sve, treba priznati dobre prijedloge, bez obzira otkuda dolaze. Vlada treba prihvaćati dobre zahtjeve oporbe, a oporba priznati ono što Vlada dobro radi, rekao je.

Na pitanje nedostaje li mu Sabor, kazao je da je van Sabora 10 godina i da mu ni najmanje ne fali.

– Pratim, ali ne intenzivno. Drago mi je kada se nešto dobro postigne, treba cijeniti interes hrvatske države i naroda.

Mlađim generacijama poručio je da se trebaju podsjećati odakle smo pošli i kuda smo došli i pritom stvarati budućnost i razvojne planove, jer su nove generacije uvijek one koje idu naprijed.

– Treba priznati i pohvaliti sve ono što je dobro i uvažiti što predlažu ne samo oni koji su stvarali hrvatsku državu i branili je, nego i oni koji se sada rađaju i žele prosperitet zemlje i naroda, poručio je.

Smatra da Gordan Jandroković dobro vodi Sabor, piše HRT.

VIDEO Dan Sabora i 30. obljetnica odluke o neovisnosti, Šeks: Odluka bi ostala mrtvo slovo na papiru da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja i pobjede u Domovinskom ratu

Najnovije

Još iz rubrike