13.7 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zbog bure i kiše DHMZ izdao narančasta i crvena upozorenja za veći...

Zbog bure i kiše DHMZ izdao narančasta i crvena upozorenja za veći dio obale

Sredozemna ciklona naglašeno djeluje na vrijeme na cijelom Jadranu, a tijekom jučerašnjeg dana Dalmacija je bila najkišovitiji dio zemlje.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše je palo u Zaostrogu, čak 160 litara po kvadratnom metru. Tako je u samo jednom danu na ovoj mjernoj postaji palo više oborina nego prosječno padne u cijelom listopadu. Vrlo obilne oborine pale su na području Vrgorca. U samom gradu je palo 140 litara kiše, Milošićima 115, Staševici 99, Kominu 92… Na spomenutim područjima lokalno je bilo bujica, piše Dalmacija danas.

No, pred nama je još jedan ciklonalni dan. DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm izdao narančasto upozorenje za veći dio Jadrana, a u Dalmaciji se upozorava na nove obilne oborine, ponegdje do novih 90 litara. Podno Velebita očekuju se orkanski udari bure zbog čega je izdano crveno upozorenje, udari će biti jači od 130 km/h.

Vrijeme će se od petka djelomično smiriti, ali će biti postupno još hladnije. No tu vremenskim iznenađenjima nije kraj. Aktualne prognostičke karte otvaraju mogućnost vrlo hladnog prodora u naše područje sljedeći tjedan. Ipak, za pouzdaniju prognozu potreban je protek još nekoliko dana, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike