17.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Ubio dvije žene i brata ljekarnika, smatrao da sudjeluje u vladinom planu...

Ubio dvije žene i brata ljekarnika, smatrao da sudjeluje u vladinom planu trovanja građana: Ubijao je ljude cjepivom protiv COVID-a

46-godišnji Jeffrey Burnham iz Marylanda u SAD-u optužen je za ubojstvo svojeg brata ljekarnika i još dvije osobe. Vjerovao je da njegov brat ubija ljude cjepivima protiv COVID-a.

Burnham je uhićen u petak zbog ubojstva svojeg brata, šogorice i još jedne žene. 58-godišnji Brian Robinette i 57-godišnja Kelly Sue Robinette pronađeni su ubijeni 30. rujna u obiteljskoj kući u blizini Baltimorea, objavila je lokalna policija.

Policija ih je pronašla s ranama od metka i više čahura u prostoriji. U garaži je nedostajao automobil Corvette.

83-godišnja Rebecca Reynolds pronađena je mrtva 29. rujna u Cumberlandu, a automobil joj je ukraden.

Ubijena Reynolds bila je učiteljica Jeffreyeve majke Evelyn Burnham. Njezin automobil kasnije je pronađen nedaleko kuće u kojoj je ubijena.

Na optužnici se ne navodi motiv ubojstava, no navodi se da je Burnhamova majka, Evelyn, rekla policiji kako je Jeffrey govorio da se želi suočiti s bratom ljekarnikom u vezi trovanja ljudi koje provodi vlada s cjepivima protiv COVID-19.

Pritom je rekao da “Brian nešto zna” te da će FBI doći po njih. Spomenuo je i kako mora vratiti automobil 83-godišnjoj Reynoldsovoj.

Burnhamova majka je nazvala policiju i ispričala sve o razgovoru koji je vodila s njim. Bila je zabrinuta za psihičko stanje sina.

Burnham je nakon što je ubio brata i šogorica uzeo njihov automobil Corvette. Stao je pored jedne kuće te od ukućana zatražio novac za benzin, piše NBC News.

Rekao im je da će ga vidjeti na TV-u te da je njegov brat “ubijao ljude cjepivom protiv COVID-a”. Jedan od ukućana zvao je policiju nakon njegova odlaska.

Jefferey Burnham uhićen je u Zapadnoj Virginiji. Policija je pretresla njegovu kuću i pronašla praznu kutiju streljiva za pištolj Smith&Wesson. Trenutno je u zatvoru, a jamčevina nije određena, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike