6.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Stožer: Novozaraženih 1748, a preminulo je osam osoba

Stožer: Novozaraženih 1748, a preminulo je osam osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.748 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9.299. Među njima su 823 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 119 pacijenata. Preminulo je 8 osoba.

Najmlađi među preminulima jučer bio je 33-godišnjak. Bio je na respiratoru u bolnici u Zadru. Prije toga bio je potpuno zdrav i nije bio cijepljen.

Četvrti dan primjene COVID potvrda

Prema podacima Ministarstva zdravstva koji se odnose na 4. i 5. listopada vezano uz uvođenje covid potvrda u zdravstvu, testiran je 8331 djelatnik, 32 ih je bilo pozitivno, dok je 31 zaposleni odbio testiranje, a najviše u KBC-u Sestre milosrdnice i KBC-u Zagreb.

Treća doza

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin kazala je kako je među preminulim osobama veliki postotak onih koji nisu cijepljeni, između 75 i 80 posto. Podsjetila je da je EMA odobrila treću dozu Pfizer-BioNTechova cjepiva, stoga će se i u Hrvatskoj građani njime moći cijepiti.

– Treća doza se preporuča imunokompromitiranima četiri tjedna nakon 2. doze, a treća booster doza može se dati svima koji su primili 1. i 2. dozu, rekla je Dijana Mayer, epidemiologinja u HZJZ-u, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike