17.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premijer o raketiranju Banskih dvora

Premijer o raketiranju Banskih dvora

Predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijenac na Spomen ploču na zgradi Vlade RH povodom obilježavanja 30. obljetnice raketiranja Banskih dvora.

Plenković je tom prigodom rekao kako se napad na Banske dvore dogodilo u trenutku dok su vođeni razgovori “o napetim zbivanjima u jeku velikosrpske agresije.” Podsjetio je da je jedna osoba tada izgubila život, a nekoliko ih ranjeno. “Srećom, predsjednik Tuđman i ostali su ostali živi. S nama je danas i Zdravka Bušić koja je bila jedna od najbližih suradnica predsjednika Tuđmana i koja se svega sjeća”, rekao je premijer.

Premijer je rekao i kako su to bili “sudbonosni trenutci i dan nakon toga Sabor je donio konačnu odluku u neovisnosti”.

“Prisjećamo se tog trenutka s puno ponosa i važnom porukom da se mlade generacije uključe u sva ta zbivanja kada je nastajala suvremena, moderna i neovisna Hrvatska”, rekao je Plenković.

Uz premijera su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrane Mario Banožić te zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić i posebni savjetnici predsjednika Vlade Zvonko Kusić i Mate Granić, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike