3.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Lažno se predstavljala kao popisivačica i starijoj ženi ukrala 10.000 kuna, uz...

Lažno se predstavljala kao popisivačica i starijoj ženi ukrala 10.000 kuna, uz to joj je nudila neobičnu uslugu

Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja se lažno predstavljala kao popisivačica stanovništva i pokrala stariju ženu.

Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je u srijedu na području Zameta u Rijeci prevarila 84-godišnju ženu.

Lažna popisivačica je stariju ženu prevarila i ušla u njezin stan lažno se predstavljajući kao popisivačica stanovnika. Uz to joj je ponudila uslugu masiranja i za to vrijeme, iskoristivši njezinu nepažnju i teško zdravstveno stanje, iz stana joj otuđila novac u vrijednosti oko 10.000 kuna, priopćila je PU primorsko-goranska.

Ovih dana kada se u Hrvatskoj provodi popis stanovništva neki počinitelji koriste ovu situaciju kako bi materijalno oštetili građane, posebice osobe starije životne dobi, zlouporabljujući njihovo povjerenje, zdravstveno stanje, životnu dob i slično, upozoravaju iz policije.

Policija savjetuje građane da ne otvaraju vrata i ne puštau u svoje domove nepoznate osobe sve dok se ne uvjerite o kome se zaista radi i što osoba želi. ”Ako vam je osoba i dalje sumnjiva prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite je li ju služba koju navodno predstavlja uputila k vama”, upozoravaju iz policije i dodaju da posebno budete oprezni ukoliko netko neovlašteno traži vaše osobne podatke, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike