13.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Glavna državna odvjetnica: Ne radim na daljinski Banskih dvora

Glavna državna odvjetnica: Ne radim na daljinski Banskih dvora

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek rekla je nakon davanja izjave pred Antikorupcijskim vijećem da ni ona ni DORH ne rade na daljinski upravljač Banskih dvora.

“DORH nikad nije gledalo niti će gledati kojoj političkoj opciji netko pripada. Mi i USKOK smo orijentirani isključivo na temelju činjenica i dokaza. Zo što netko pokušava interpretirati stvari, u to ne ulazimo. Nastojimo se kloniti i osloboditi utjecaja”, rekla je Hrvoj Šipek novinarima, prenosi n1.

Na pitanje: “Ne radite na daljinski Banskih dvora?”, rekla je: “Ne. Ne radim. Jamčim.”

Na pitanja o konkretnim slučajevima, poput onog u Kutini, ili najnovijih snimaka nasilja prema migrantima, kaže kako se izvidi provode, ali da se o konkretnim slučajevima ne može govoriti zbog zakona koji propisuje tajnost podataka.

Vanja Marušić iz USKOK-a rekla je kako se ne mogu donositi odluke na temelju samo jednog dokaza, nego se moraju provesti izvidi i kad se dokažu kaznena djela – onda se donose odluke.

“Ajmo pričekati da se sve okonča”, rekla je Marušić na pitanja o konkretnim slučajevima.

Na pitanje o postupcima koji se vode protiv članova HDZ-a, Hrvoj Šipek kaže: “Sad kad ste to spomenuli, vidite da daljinski upravljač ne postoji.

“Javnost će dobiti odgovore onog časa kad kazneni postupak uđe u fazu da se o njemu može govoriti. Prije toga ne. Razumijem iteres javnosti i iznimno se može o nekim stvarima govoriti. Mi imamo veliki broj načelnika, gradonačelnika, župana i više rangiranih državnih dužnosnika protiv kojih se vodio postupak. O tome govoriti, stalno bi davali izjave o tome, nije praktično i nije izvedivo”, kaže.

Na pitanje smatra li da treba promijeniti komunikacijsku strategiju glavna državna odvjetnica kaže da je to pitanje zakona i istraga.

O istragama protiv Ivice Todorića kaže kako to nije poraz DORH-a. “Obrana ima pravo braniti se na način koji smatra najpovoljnijim. Pitanja o nepotvrđivanju optužnice se moraju postaviti sudu. DORH je napravio ono što je smatrao da treba. Pitanje tako složenog vještačenja u Hrvatskoj, mi nismo imali domaću tvrtku koja to može obaviti. KPNG je međunarodna tvrtka koja ima svoje predstavnike u mnogim zemljama u Europi i ne mislim da nas je prevario”, kaže glavna državna odvjetnica.

“Sudac Dobronić ima pravo na svoj stav, mi imamo pravo na svoj stav. Pustimo sudu da donese odluku”, kaže na pitanja o sucu Dobroniću, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike