1.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dan nakon potresa: u Dicmu kritično pogođena kuća četveročlane obitelji

Dan nakon potresa: u Dicmu kritično pogođena kuća četveročlane obitelji

Dalmaciju je sinoć oko 22 sata pogodio jak potres magnitude 4,6 prema Richteru. Epicentar mu je bio na granici s Bosnom i Hercegovinom kod Buškog jezera, 20 kilometara od Sinja. Ondje se i najjače osjetio, a osjetio se i u Splitu, Makarskoj, Šibeniku, Hvaru, Visu, Dubrovniku, Kninu, Imotskom te dijelovima BiH, piše HRT.

– Na području Splitsko-dalmatinske županije jutros je relativno dobra situacija. Čuo sam se većinom načelnika i načelnika stožera. Naš centar 112 noćas je primio 65 dojava, rekao je Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Dodao je kako nije bilo dojava o nekakvim većim oštećenjima, osim jedne kuće u Varošu.

Gabrić je rekao i kako su jutros pregledane škole i drugi objekti.

– Vidimo da život ide dalje, rekao je.

Načelnik Dicma Petar Maretić rekao je da su utvrdili puknuća na par obiteljskih kuća.

– Danas ćemo nastaviti obilaziti teren da vidimo točnu brojku, koliko objekata je pogodio potres, koliko ih je oštećeno, rekao je.

– Ima nešto napuštenih kuća, ‘ajmo reći starijih kamenih, ali ima jedan objekt koji je baš kritično pogođen, gdje živi četveročlana obitelj, pa smo ih zamolili da, koliko mogu, da nađu negdje smještaj, jer ih je potres baš pogodio, rekao je Maretić, dodavši da će općina danas angažirati statičara da obiđe sve lokacije za koje imaju dojave, piše HRT.

Jak potres u Dalmaciji, ima oštećenja na kućama; Osjetio se i na 208 kilometara udaljenom Rabu

Kuk o potresu u Dalmaciji: Naknadni potresi će trajati neko vrijeme, ne možemo govoriti o jačini

Najnovije

Još iz rubrike