5.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Austrijski nautičari divljali, roštiljali na rivi i uništili pametnu klupu. Zahvaljujući mještanima...

Austrijski nautičari divljali, roštiljali na rivi i uništili pametnu klupu. Zahvaljujući mještanima nisu otišli nekažnjeno

Austrijski nautičari došli su brodovima, privezali se, pa na obalu iznijeli bocu plina, upalili roštilj, pobacali po njemu meso i pekli, pili, bacali smeće, divljali…. Sažetak je to priče koji otkriva saljski zet Goran Novaković Buble.

“Toliko ih nije bilo briga gdje na obali pale vatru i gdje roštiljaju, da su plamenom trajno oštetili pametnu klupu uz koju su bili. ju nautičari koriste za punjenje mobitela, tu se spoje na Internet… Sve su uništili, klupa je neupotrebljiva. I da nije bio mene, bili bi oni sve tako ostavili i otišli. Pa onda soli na rep. Ali spriječili smo ih”, priča Goran za Zadarski.hr

A priča započinje ovako – grupa Austrijanaca iz Graza unajmila je jedrilice u marini Hramina, organizirali su regatu. U nedjelju su svi stigli u Sali i privezali se. Nakon čega je nastao pakao.

“Nisam ja jedini tuda prošao i zamolio ih da se tako ne ponašaju. Bilo je i drugih mještana, ali oni se uopće nisu osvrtali na upozorenja i molbe. Derali su se, jeli na obali, bacali okolo smeće, pili, ponašali se kao zadnji primitivci”, priča Goran, koji se obratio djelatniku Županijske lučke uprave Željku Raljeviću i Nikoli Miliću iz Lučke kapetanije u Salima.

Zahvaljujući ljudima iz Vala, organizator regate JK Val iz Šibenika, najviše Davoru Piasevoliju i Marinovu, Austrijanci nisu tek tako otišli iz Sali. Kontaktirani su iz Kluba i zamoljeni da štetu naknade. Voditelj kluba iz Graza čak se i ispričao.

Austrijanci su, kaže Goran, priznali nedjelo, a onda su u ponedjeljak ujutro odvedeni u Općinu Sali kako bi platili solarnu klupu koju su uništili.

“Izuzetno mi je drago kako su mještani reagirali. Austrijanci su u ponedjeljak došli u Općinu i ostavili predujam od 7000 kuna za novu ‘pametnu klupu’, a mi ćemo dobiti ponudu od tvrtke koja ih radi i Austrijanci će doplatiti sve, do punog iznosa. Radi se o 17 tisuća kuna. Nautičari ih zaista puno koriste, imamo dvije, jednu je kupila Županijska lučka uprava, jednu Općina Sali. Uništena klupa će biti zamijenjena, a druge štete nema”, rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike