3.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO Milanović o srbijanskoj premijerki: Ne slušam ni njezine izjave ni bilo...

VIDEO Milanović o srbijanskoj premijerki: Ne slušam ni njezine izjave ni bilo kojeg junaka doba zlog u Srbiji

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u utorak na svečanoj akademiji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u prigodi obilježavanja Dana Učiteljskog fakulteta i Svjetskog dana učitelja. Nakon prigodnog obraćanja, Milanović je dao izjavu za medije, javlja N1.

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić ocijenila je nevjerojatnom njegovu izjavu u kojoj je rekao da je predsjednik i hrvatskih državljana iz BiH, što je naišlo je osude bošnjačkih dužnosnika u toj zemlji.

Milanović je uzvratio Brnabić i rekao kako Srbija nije u EU, za razliku od Hrvatske.

“Ne slušam ni njezine izjave ni bilo kojeg junaka doba zlog u Srbiji. Jedina osoba koja govori je predsjednik Srbije, ostalo su njegovi portparoli. S njima nema smisla ulaziti u polemiku. Mi smo EU, a ne oni. Ako se budu tako ponašali, neće ni biti”, dodao je Milanović.

“Subotica je bila grad gdje je 1900. živjelo 50.000 Hrvata, Bunjevaca. Zagreb je tada imao oko 70.000 stanovnika. To je bio možda najveći grad gdje žive Hrvati. Sad više nije po broju Hrvata. Možda će netko kazati da su Bunjevci Armenci, ali u principu su Hrvati”, rekao je Milanović.

“Što bih ja sad trebao, pozvati 10.000 ili 20.000 Hrvata u Suboticu da mašu hrvatskim zastavama na svakog sveca? To nije pristojno”, smatra Milanović.

“Pupovac je u nemogućoj situaciji. Neki dan je dobro reagirao kad se oglušio na onu sitnu nasilničku grešku da se razvuku srpske zastave. To je glupo. Opet manipuliraju narodom. Taj narod je otišao iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu”, naveo je Milanović, prenosi dnevnik.hr.

Srbijanska premijerka: Nisam kao Milanović, njegova izjava mi je bila nevjerojatna i bilo mi je nevjerojatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz EU

VIDEO Milanović o korona mjerama: Nevjerojatna je podatnost ljudi baš kad se i ne bi trebalo slušati

Najnovije

Još iz rubrike