4.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Slovenska policija rastjerala prosvjednike suzavacem i vodenim topovima

Slovenska policija rastjerala prosvjednike suzavacem i vodenim topovima

Protivnici vladinih akcija okupili su se četvrti tjedan na Trgu Republike u Sloveniji. Iz policije su za N1 Slovenija potvrdili da je jedna osoba uhićena.

Policija je već upotrijebila vodene topove i suzavac kako bi rastjerala okupljene prosvjednike sa Slovenske ceste. Ovo je četvrti put u godinu dana i treći put u posljednja tri tjedna da je policija koristila vodeni top, javlja N1 Slovenija.

“Obavještavamo sve osobe koje sudjeluju na skupu da je skup raspušten kako bi se osigurala sigurnost sviju. Pozivamo sve da u miru napuste područje centra Ljubljane i slijede upute i naredbe policije ”, priopćili su iz ljubljanske policije.

Vlada je u ponedjeljak navečer aktivirala članak 9. Zakona o policijskim dužnostima i ovlastima, što podrazumijeva ograničenje prometa u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja.

Kako su objasnili u Općoj policijskoj upravi, na spomenutim lokacijama ograničeno je ili zabranjeno kretanje, zabranjen je pristup, pregledavaju se lokacije i utvrđuje smjer kretanja. Ako se osobe ne pridržavaju naredbi ovlaštenih službenih osoba, policijski službenici će upotrijebiti druga ovlaštenja i sredstva prisile nakon prethodnog upozorenja, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike