6.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sedam inspekcijskih nadzora i tužba za mobing: Sindikati zaposlenih traže razrješenje ravnatelja...

Sedam inspekcijskih nadzora i tužba za mobing: Sindikati zaposlenih traže razrješenje ravnatelja riječke škole. Evo što je on poručio

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske pred Ministarstvom obrazovanja zatražio je razrješenje ravnatelja Tehničke škole u Rijeci.

Prosvjetna inspekcija dala je nalog da se ravnatelj Serđo Jadrić razriješi nakon 7 inspekcijskih nadzora i jedne tužbe za mobing. To se ipak nije dogodilo pa je sindikat zatražio od ministra da riješi problem.

Dogovoreno je da će sve ići preko županije te da će Ministarstvo reagirati ako se problem ne riješi. O cijelom slučaju govorila je i nastavnica tjelesnog odgoja koju jem, kako tvrdi, ravnatelj mobingirao, a oglasio se i prozvani ravnatelj…

”Za bilo kakve uočene nepravilnosti u radu ustanova ili zaposlenika, a tako i naše, postoje predviđeni postupci i tijela, unutar i izvan ustanove, kojima se prijavljuju nepravilnosti i koja isto rješavaju sukladno svojim ovlastima…Mišljenje prof. Tijane Pavičić je njezino osobno mišljenje na koje ima pravo kao i svatko drugi, pa tako i ja”, poručio je ravnatelj Serđo Jadrić.

”Možemo kažnjavati učenike, maloljetne ljude s našim pedagoškim mjerama zašto netko tko je na čelu sudstva može opetovano činiti i raditi greške i da mu se to tolerira? Zato što je godinu dana pred mirovinom”, rekla je nastavnica u Tehničkoj školi u Rijeci Tijana Pavičić, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike