13.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Procurio tajni plan princa Charlesa, evo što namjerava učiniti s Buckinghamskom palačom...

Procurio tajni plan princa Charlesa, evo što namjerava učiniti s Buckinghamskom palačom i imanjem kada se popne na tron

Britanski mediji pišu o tajnom planu princa Charlesa o prenamjeni i preuređenju Buckinghamske palače i kraljevskog imanja.

Raskošni i prostrani stanovi u Buckinghamskoj palači bit će preuređeni u puno manje prostore, tek nešto veće od stanova iznad trgovina kakvima London obiluje i to čim princ Charles postane kralj.

Radikalni plan princa Charlesa procurio je u britanske medije i obuhvaća preuređenje cijelog kraljevskog imanja koje će nakon kraljičine smrti postati dostupnije javnosti, zapravo otvorit će vrata građanima kao nikad prije u javnosti.

Uz to Charles razmatra o pretvaranju kraljičina omiljenog dvorca Balmoral u muzej posvećenoj njoj, te selidbu princa Williama i vojvotkinje Kate Middleton u dvorac Windsor.

On sam pak ne želi zadržati rezidenciju Berkshire zbog njezinog blizine zračnoj luci i prevelike buke koju stvaraju avioni.

“Imanje je jedno od prvih stvari na popisu koje će urediti nakon što preuzme prijestolje. Središnje pitanje nakon kraljičine smrti bit će ono kako učinkovito rasporediti dvije generacije obitelji na prilično velik broj nekretnina. Princ čvrsto vjeruje kako mora i javnosti pružiti pristup u palaču. Svi znaju da nema smisao voditi toliku rezidenciju, ali ako ih se u potpunosti odrekne princ George i njegova braća neće imati gdje živjeti”, potvrdio je Daily Mailu Charlesov blizak prijatelj i dodao kako se princ suočava sa stresnim diplomatskih zadatkom kojim će pokušati uvjeriti obitelj u korist svih promjena.

Hoće li mu to poći za rukom vrijeme će brzo pokazati, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike