12.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kosturi iz ormara: Bilo bi elementarno pristojno da HDZ drži jezik za...

Kosturi iz ormara: Bilo bi elementarno pristojno da HDZ drži jezik za zubima

Sukobe oko ‘kostura iz ormara’ u Zagrebu na N1 televiziji komentirale su novinarke Sanja Modrić i Iva Boban Valečić.

“Bilo bi elementarno pristojno, barem od HDZ-a, da malo drži jezik za zubima oko toga i da ne paradiraju s pričom da Tomašević treba ostaviti kosture u ormaru i bavi se Zagrebom? Kako da se bavi?”, kaže Modrić.

Boban Valečić kaže kako je izjava Mislava Hermana krajnje cinična. “Ne može HDZ tako razgovarati”, kaže.

“Kosturom iz ormara se ne može nazvati činjenica da ZET stvara gubitke, tako je već godinama. Ono što gradonačelnik sad mora, on mora pokazati viziju, što misli kud treba ići. Restrukturiranje Holdinga je početak svake priče. Mora se pokazati što se želi od Holdinga prije nego što krene poskupljenje usluga. Jer to ne možemo isključiti. Koliko čujemo, u Holdingu stvari ne stoje dobro, postoje svađe, ljudi prijete da će napustiti Holding”, govori Boban Valečić. Dodaje i kako će se brzo ići u donošenje novog proračuna.

“Ne bude li novi proračun pametniji, Zagreb će samo kliziti dolje, i ovako pucamo po šavovima”, govori.

Na pitanje hoće li gradonačelnik zadržati potporu ako krene u poskupljenje komunalnih usluga, Modrić kaže kako ne zna hoće li to uspjeti. “On mora raditi kako misli da je najbolje i ne gubiti vrijeme i snagu da baca kamen za svakim psom. Neka radi što misli da je najbolje”, govori. “Građani će s vremenom ipak razumjeti. Važno je da otvoreno komunicira sve, do zadnje brojke”, zaključuje.

Boban Valečić kaže da je logično da su država i grad u situaciji koja je teška poput trenutne u zagrebu, usmjereni jedno na drugo

“Tomašević sada ne može izvoditi performanse pred vladom, sad mu Vlada treba. Budućnost njegove političke opcije ovisi o tome koliko će se kvalitetno početi povlačiti sredstva iz EU fondova. Trebat će mu pomoć Vlade sa svih strana i bilo bi poražavajuće da mu Vlada neće pružiti pomoć zato što je druga politička opcija”, kaže ona, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike