17.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Koliko često perete traperice? Direktor Levi'sa tvrdi da ih nikad ne treba...

Koliko često perete traperice? Direktor Levi’sa tvrdi da ih nikad ne treba prati, a evo i zašto

Izjava generalnog direktora Levi’sa, Chipa Bergha, zasigurno će podijeliti mišljenja. Naime, prema njegovom mišljenju, traperice se ne bi trebale prati – nikad. Ako vam je ta pomisao izazvala gnušanje, Bergh ipak ima rješenje s kojim će traperice i dalje biti čiste.

Naime, sve mrlje na trapericama čisti četkicom za zube i potpuno izbjegava pranje u perilici rublja, piše Independent. Osvrnuo se kako mnogi automatski bace traperice u pranje nakon nekoliko nošenja, no tvrdi da kvalitetan materijal ne zahtijeva (gotovo) nikakvo pranje, a to je i obrazložio činjenicom da je riječ o uzaludnoj potrošnji vode, kao i činjenicom da će pranje oštetiti tkaninu.

Bergh nije jedini stručnjak s takvim mišljenjem pa na web stranici Hiut Denim piše kako je traperice najbolje “pustiti” šest mjeseci prije prvog pranja, odnosno, što ih duže možete ostaviti neopranima, to će traperice izgledati bolje. Naime, traperice će se prirodno “oštetiti” zbog sjedenja, držanja mobitela i ruku u džepovima i time će dobiti cool izgled. Ako ih operete nakon dugo vremena, izgledat će još bolje jer će na tim dijelovima biti isprane, zbog čega će izgledati otkačeno, a upravo se u tome krije čarolija dobrih traperica, tvrde.

Idući put, umjesto da ih ubacite u perilicu rublja, poslušajte jedan od savjeta stručnjaka: stavite ih preko noći u zamrzivač kako biste se riješili bakterija ili ih ostavite na zraku nekoliko sati, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike