Djevojčici Kiari jedina nada je eksprimentalno liječenje u SAD-u, stoji pet milijuna dolara

Šestogodišnjoj djevojčici Kiari iz Šibenika, ovoga je ljeta dijagnosticirana iznimno rijetka vrsta zloćudnog tumora na mozgu. Jedina joj je nada eksprimentalno liječenje u Sjedinjenim Državama koje stoji pet milijuna dolara. Kao što bi napravili svi roditelji za svoje dijete i njezini su zatražili pomoć…, piše HRT.

Bezbrižan život mlade četveročlane obitelji presjekla je dijagnoza teške bolesti za stariju kći Kiaru.

– Do tog kobnog 29. 7. smo imali curicu koja je u potpunosti zdrava bila kroz cijelo svoje odrastanje. I onda, odjedanput, dođe taj trenutak kad ti život stane: noge ti se odsjeku, okrene se sve u tebi, kaže Kiarina majka Matea Lambaša Goršić.

Liječnici u Hrvatskoj propisali su terapiju zračenjem. No to može samo usporiti razvoj bolesti – do 6 mjeseci.

Jedino gdje nas svi upućuju – to su te kliničke studije, koje ti ništa ne garantiraju, ali ti barem daju tu šansu za borbu. Jedino što mi želimo je dobit priliku za borbu, ništa drugo, rekao je Kiarin otac Valentino Goršić.

U pregovorima su s četiri klinike u SAD-u. No cijena te prilike njima samima je nedostižna!

– Nada u Kiarino ozdravljenje košta između 2 i 5 milijuna dolara, po riječima našeg onkologa. Dobili smo prije par dana prijedlog za videokonferenciju s liječnicima. I sama videokonferencija od pola sata košta 4 tisuće dolara, kaže Kiarina majka Matea.

Bili su prisiljeni zatražiti pomoć. Novac se prikuplja na računu Crvenog križa Hrvatska, putem internetske stranice za prikupljanje donacija i drugdje.

“Pomozite mi da pobijedim ovu zloćudnu bolest i pružite mi priliku za život. Nemojte mene, seku, tatu i mamu ostaviti same na ovom putovanju!”, stoji na internetskoj stranici za prikupljanje donacija Go Get Fundinga. A ovih dana gotovo da nema manifestacije na kojoj se ne prikuplja pomoć za Kiaru.

I povodom Svjetskog dana hodanja. Humanitarni gas do daske stisnuli su i zaljubljenici u fićeke. Njih 500-ak iz svih krajeva Lijepe naše, pa i dalje.

Uz već poznatu plemenitost građana Hrvatske u ovakvim prilikama, nadu im ulijeva i sama Kiara. Zaigrana i vesela unatoč nevoljama.

Sad pomoć treba Kiara. Što prije!, piše HRT.

Share This Article