13.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Božić Aladroviću: Ministre, za koga je Hrvatska fenomenalno mjesto za život?

Božić Aladroviću: Ministre, za koga je Hrvatska fenomenalno mjesto za život?

Donosimo jutarnji komentar Nataše Božić s N1 televizije.

Hrvatska je fenomenalno mjesto za život, izjavio je prije tri dana za HRT ministar socijalne politike 36-godišnji Josip Aladrović.

U Puli je prije dva dana umrlo dijete od 15 godina, vrlo izgledno zbog zanemarivanja roditelja koji ga unatoč bolesti i očiglednom propadanju nisu odveli k liječniku.

Za to dijete, kao i stotine u sličnoj situaciji koji čekaju izdvajanje iz neadekvatnih obitelji jer država nema mjesta za njihov smještaj – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za osobe s invaliditetom koje godinama čekaju zakonsko rješenje o osobnom asistentu – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za obitelji koje imaju djecu s teškoćama u razvoju i na previše se punktova bore protiv sustava umjesto da dobiju njegovu pomoć – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za naše bake i djedove koji godinama čekaju mjesto u prenatrpanim domovima za starije, a kad ga nađu mogu biti sretni ako u njemu ne izgore – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

U razrušenim stanovima po Zagrebu koji će prije dočekati Godoa nego li obnovu – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Na Baniji ovoga hladnoga jutra kao i za nadolazećih jesenskih i zimskih mrazova – Hrvatska nije fenomenalno mjesto za život.

Za koga? Bilo bilo bi moje jedino pitanje Aladroviću. Za koga je to Hrvatska fenomenalno mjesto za život? Voljela bih čuti taj odgovor ministra socijalne politike.

Josip Aladrović: Hrvatska je fenomenalno mjesto za život

Najnovije

Još iz rubrike