8.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zoričić: Koliko mi je poznato dijete je u školi bilo sve do...

Zoričić: Koliko mi je poznato dijete je u školi bilo sve do utorka. Škola je napravila maksimalno sve što je mogla

Zbog sumnji da su zanemarivali vlastito 15-godišnje dijete koje je preminulo u Puli roditeljima je određen jednomjesečni pritvo. Preostalo troje maloljetne djece preuzeo je pulski Centar za socijalnu skrb.

Dijete je bilo bolesno mjesecima, a roditelji koji su pripadnici vjerskog pokreta Hare Krišna, nisu ga odveli liječniku sve dok nije bilo prekasno.

Gost RTL-a Danas bio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Zoričić, inače i bivši ravnatelj gimnazije koju je dijete pohađalo, kaže da se čuo sa sadašnjim ravnateljem.

”Svi su tužni i ojađeni tim događajem. Škola je napravila maksimalno sve što je mogla i ne mogu davati izjave dok ne policija utvrdi što je bilo. Pokojni dječak je u školu dolazio redovito i to je sve što škola mora znati po svojim pravilnicima i obavezama kao i razrednica. U tom smislu sve je bilo u redu”, kazao je Zoričić.

Na konstataciju da neke informacije govore da je dijete u školi bilo tek prva dva tjedna rujna, Zoričić je kazao da je dijete, koliko mu je poznato, u školi bilo sve do utorka.

”Ja sam se čuo i s ravnateljicom socijalnog centra iz Pule koji je također napravio sve u svojoj moći, izuzeli su to troje djece nakon što su čuli sve što se dogodilo. I škola i centar napravili su sve što su mogli u tom trenutku”, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Iako se svi čude kako je moguće da nitko ništa nije primijetio, Zoričić je napomenuo da mi ne znamo što se događa doma.

”Ovdje je dječak dolazio u školu, sve je bilo redovno. Mislim da ne treba inspekcija, gimnazija jako dobro funkcionira tako da zaista profesionalno rade svoj posao. Mislim da je odgovornost roditelja, što dokazuju i posljednje izjave DORH-a. Nažalost dogodila se tragedija”, izjavio je dodavši da za vjersku zajednicu kojoj roditelji pripadaju nije čuo.

”Ja kao gradonačelnik surađujem sa svim vjerskim zajednicama. O sektama…ne razgovaram s onima koje su formalne i službene, nemam nikakvih povratnih informacija koje su loše”, rekao je gradonačelnik.

Ostala djeca su na sigurnom, kaže, to je najbitnije.

”Nažalost, tog dječaka više nema, mi smo kao zajednica tužni, gimnazija je izvjesila crnu zastavu”, kazao je Zoričić.

Sa aktivnošću mnogih sekti se ne slaže, rekao je.

”Međutim, živimo u nekom slobodnom društvu objašnjava svoja vjerovanja. Ali tamo gdje se izuzima sloboda, gdje se daju nekakvi okviri gdje morate biti dio nečega što je zapovijeđeno, to zasigurno nije dobro i to država mora oblikovati”, zaključio je Zoričić, piše RTL.

Susjed: Zvao bih hitnu, ja bih dijete odveo doktoru, ali tko bi mogao znati da je bolesno kad je to sve jedna zatvorena sekta

Najnovije

Još iz rubrike