8.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zlata Muck komentirala kolegu s HRT-a oko kojeg se digla prašina zbog...

Zlata Muck komentirala kolegu s HRT-a oko kojeg se digla prašina zbog dubrovačkog naglaska

Zlata Muck Sušec, voditeljica HRT-ove emisije “Dobro jutro Hrvatska”, na Instagramu je objavila fotografiju s Vickom Dragojevićem, kolegom oko kojeg se prijašnjih dana na društvenim medijima podigla bura zbog njegovog dubrovačkog naglaska.

– Čovjek koji je zapalio društvene mreže i portale, ne skandalima ni golotinjom, nego naglaskom. Da, Vicko je iz Dubrovnika. Da, ja sam iz Zagreba. I da, Dobro jutro, Hrvatska je emisija za cijelu zemlju pa i šire – napisala je Zlata pokraj fotografije.

Podsjetimo, novo pojačanje osvježilo je emisiju koja ima dugu tradiciju na našoj televiziji, a brojni gledatelji odmah nakon prve emisije koju je odradio u četvrtak 30 rujna ostavljali su mu pozitivne komentare i pune podrške. Međutim, nije se svima dopao pa su neki zapazili poneke sitnice koje ih ometaju u gledanju, a takve su komentare ostavljali i na društvenim mrežama.

“Podrška novom voditelju, ali ne i lokalnom dijalektu, ali to će možda s vremenom ispraviti”, “U redu je imati svoj naglasak, ali ipak treba govoriti standardnim jezikom, a ne dijalektom. Ovo nije regionalna televizija. Reportera iz Splita neću više ni komentirati, odustala sam, očito ima neku vezu, je zanimljiv je, poseban, ali morao bi govoriti barem gramatički točno..”, “Hrvatski standardni (iz)govor na nacionalnoj TV odavno je doživio krah, otprilike u trenutku kad su ga zagrebački voditelji novije generacije poistovjetili sa zagrebačkim (iz)govorom. “Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je…” , za hrvatski standardni (iz)govor, naravno.

Kad ih slušam na dnevnicima, crtićima, udarnim terminima, tuga me hvata. ‘Dobro jutro’ kombinira različitosti pa barem djeluje da to rade hotimice”, “Dobro došao a dijalekta zaboravi, tu je mjesto hrvatskom jeziku književnom..”, “Podrška novom voditelju ali trebao bi poraditi na dijalektu govora, nismo na lokalnoj TV. Inače lijepo osvježenje..”, “Pa za promjenu mogao bi naučiti pričati pravilno ipak nije na lokalnoj TV”, pisali su oni kojima je zasmetalo što ne čuju književan izgovor, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike