17.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Uhićeni roditelji dio su Vaišnavskog društva. Predsjednik: Nismo sekta, nitko nije znao...

Uhićeni roditelji dio su Vaišnavskog društva. Predsjednik: Nismo sekta, nitko nije znao da je bolestan

Roditelji dječaka iz Pule, koji je preminuo nakon što ga roditelji nisu odveli u bolnicu iako je bio bolestan, pripadnici su vjerske udruge Vaišnavsko društvo. Žive u kući s još članova udruge. Predsjednik udruge koji je ujedno i vlasnik kuće u kojoj svi žive kazao je za 24sata da nitko, pa ni roditelji, nije znao da je dječak bolestan.

– Ne osjećam se odgovorno. Meni je samo teško jer da sam i malo znao prije da se nešto slično događa sigurno bih poduzeo nešto. Nitko ne može optužiti nekoga, ako ne znate točno o čemu se radi. Ima toliko stvari, toliko bolesti koje se pojave i otiđu iznenada.

Ne možemo tek tako nekoga optužiti da je netko neodgovoran, da se netko bahato ponaša, da se ne brinu o prehrani i tako dalje – rekao je predsjednik udruge Vaišnavsko društvo, dodajući da svaki član ima potpunu slobodu kojeg liječnika će si izabrati.

Opisao je što se tog dana događalo u kući u trenutku kada je stigla hitna pomoć. – Kad je došla prva pomoć, kad su pokušali pokušali reanimirati malog, bilo ih je troje liječnika ja mislim. Majka je bila tu i još jedan naš član uz njega. Mi nismo mogli nikako pomoći tu.

Jedino što smo mogli je izmoliti koju molitvu za njegovu dobrobit – ispričao je predsjednik udruge. On tvrdi da nitko nije znao da je dijete bolesno. – Nitko to ne zna da je dijete bilo bolesno tri mjeseca.

Kako smo mi to mogli znati nitko to nije znao. On je išao redovito u školu, ako su znali to u školi zašto nisu obavijestili roditelje – rekao je.

– Mi nismo nikakvi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija – dodao je. Kaže kako se osjeća žalosno zbog svega što se dogodilo.

– Osjećam se jako tužno i jako mi je žao i zbog djeteta i zbog njih – poručio je, prenosi Večernji.

VIDEO Milanović o smrti dječaka: Ako su razlozi sektaški, takvim roditeljima treba oduzeti djecu

Najnovije

Još iz rubrike