8.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Što se događa u Zagrebačkom Holdingu? Uprava je kao jeti – nitko...

Što se događa u Zagrebačkom Holdingu? Uprava je kao jeti – nitko ju nije vidio

Uprava Zagrebačkog holdinga postala je kao jeti – nitko ju nije vide. A zagrebačka vlast šuti o medijskim napisima da su dva direktno imenovana članova Uprave podnijela ostavku.

Ostavke Uprave na stolu, neslaganje između članova Uprave i Nadzornog odbora, višesatni sastanci – u Zagrebačkom holdingu očito vrije. Više konkretnih informacija od toga nitko nema jer jer se zagrebačka gradska vlast zakopčala do grla.

Što se događa iza vrata Holdinga, i tri mjeseca od imenovanja ne zna ni javnost, a čini se ni gradska vlast. Da nešto nije u redu dalo se naslutiti u četvrtak kada nitko nije predstavio financijsko izvješće na sjednici gradske Skupštine.

“Žalosno je da nemamo službenih informacija, ono što smo saznali je da se u Holdingu događaju turbulencije, da postoji neslaganje članova Uprave u kojem bi smjeru Holding trebao ići, što bi trebalo napraviti”, kaže oporbeni vijećnik Trpimir Goluža.

Goluža kaže da se i po ponašanju gradonačelnika vidjelo da nešto nije u redu jer je bio uznemiren i nervozan. HDZ je pitao jesu li članovi Uprave dali ostavke, no odgovora nije bilo pa su napustili sjednicu.

“Tko su ti famozni članovi Uprave, jesu li i dalje njeni članovi i hoćemo li ih ikada vidjeti”, pita se HDZ-ov Mislav Herman.

Odgovore ne dobivaju ni oni na poziciji. Nezavisni zastupnik u Klubu SDP-a Renato Petek u klubu skoji s Možemo! vodi grad kaže da ga oko pitanja o Holdingu mjesecima ignoriraju.

Bivši predsjednik Nadzornog odbora Holdinga Ljubo Jurčić gradonačelniku i vodstvu tvrtke dao bi vremena još do kraja godine kako bi se pokazalo jesu li sposobni raditi za ono za što su izabrani.

“Možda su ljudi u početku to željeli napraviti u najboljoj namjeri, mislili da to mogu napraviti kvalitetno jer su zamišljali jednu situaciju s kojom nisu upoznati, sada kada su upoznati možda nemaju znanja, energije ili nešto drugo, a kada se taj problem pojavi, to je uvijek pitanje kadrovske politike”, kaže Jurčić.

Jučer je održan sastanak gradonačelnika s članovima Uprave i Nadzornog odbora. Jedino se zna da je potrajao.

Dok oporba spremno kritizira gradsku vlast oko netransparentnosti po pitanju situacije u Holdingu, čak neslužbeno doznaju da postoji i upravljačka kriza i neslaganje između članova Uprave i NO-a, bilo kakvu informaciju o stanju u Holdingu od gradonačelnika, gradske vlasti, zastupnika i koalicijskih partnera SDP-a danas je bilo nemoguće dobiti. Tek je jučer zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prilično sramežljivo odgovorio na pitanje je li istina da Ante Samodol želi dati ostavku odgovorio s “ne, nije istina”.

Istina je da u Holdingu ima problema, kao i da je gradska vlast dužna javnosti, ali prije svega građanima koji plaćaju račune, iskreno reći što se događa u gradskoj megatvrtki, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike