3.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Zaiskrilo na konferenciji između Dodika i novinarke: Vi ste obični švercer i...

Zaiskrilo na konferenciji između Dodika i novinarke: Vi ste obični švercer i ratni profiter

Žestoka rasprava između Milorada Dodika i novinarke BN televizije dogodila se jučer na press konferenciji u Sarajevu, kada je član predsjedništva dotičnu televiziju optužio za izdaju.

Nakon što je govorio o sastancima s Ursulom von der Leyen te izaslanikom Gabrielom Escobarom, Dodik se dotaknuo aktualne teme o aferi u Kiseoniku te za to otpužio BN televiziju za kreiranje cijele afere u suradnji s političkom opozicijom, sve s ciljem narušavanja atmosfere u Republici Srpskoj, javlja Oslobođenje.

Na ovakve izjave javila se novinarka BN-a Slađana Jarašević koja je upozorila da se ne obraća tako njoj i njenim kolegama.

– U ovih 20 minuta samo ste se bavili BN-om. Upozoravam vas da je ovo posljednji put da se tako obraćate meni i mojim kolegama kao i da govorite tako o BN televiziji. Da se više nikad niste usudili govoriti tako, rekla je Jašarević.

Dodik je zatražio da se Jarašević isključenje mikrofona, no novinarka se nije smela te nastavila: – Ja sam član porodice poginulog borca, a vi ste u ratu švercovali cigarete. Vi ste obični švercer i ratni profiter. Vi ‘gulite’ ovaj narod, zarađujete na njihovom zdravlju, da l vas je sramota?, upitala je.

Član predsjedništva je na ovakve optužbe uzvratio istom mjerom. – Vidite da ovi s BN-a nisu normalni. Ti (novinarka op.a.) si veliki izdajnik kao i tvoja televizija. Vaša televizija je dio udruženog zločinačkog poduhvata protiv RS-a i naravno da ste instruisani da radite ovo što radite, prenosi Večernji.

Vi ste najveći zlotvori u RS-u, odgovorio je Dodik. – Niste trebali ni dolaziti, nadodao je. Cijelu konferenciju možete pogledati ovdje, a svađa kreće od 26. minute i 30 sekundi:

Najnovije

Još iz rubrike