6.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Roditelji preminulog dječaka (15) iz Pule privedeni na ispitivanje: Ne smatraju se...

Roditelji preminulog dječaka (15) iz Pule privedeni na ispitivanje: Ne smatraju se krivim za smrt sina

Roditelji 15-godišnjaka koji je u srijedu preminuo, danas su privedeni na prvo ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, osumnjičeni roditelji, Ines i Darko Kovačević, ne smatraju se krivim za smrt sina. Također, kako neslužbeno saznaju, osumnjičeni roditelji pripadnici su zatvorene neregistrirane vjerske zajednice, te žive u Šikićima pored Pule.

Njihov 15-godišnji sin preminuo je u srijedu, nakon što ga roditelji tri mjeseca nisu vodili u bolnicu, a liječniku su ga odveli tek kad mu se stanje znatno pogoršalo.

“Dijete je reanimirano u kolima Hitne pomoći. Na tren se uspostavio puls, ali nažalost dijete ipak nismo uspjeli spasiti”, kazala je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić.

“Roditelji su nazvali Hitnu pomoć već kada je dijete trebalo reanimirati. Pokušali smo im pomoći putem telefona dok ne stignemo na lice mjesta. Potom smo dijete reanimirali u kolima Hitne pomoći do bolnice. Ne znam reći od čega je dijete bolovalo. To će pokazati obdukcija, kao i to je li dijete išta konzumiralo i je li imalo upalu pluća. Ne znam je li dijete bilo dijabetičar. No, naši su djelatnici vidjeli da je dijete bilo u jako lošem stanju. Nikad nismo imali dojava iz ove obitelji”, kazao je Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Njihov 15-godišnji sin nije prvo njihovo preminulo dijete. U kolovozu 2019., na jezeru Čingi-Lingi u općini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji, utopio se njihov tada 11-godišnji sin. Dječak je stradao dok je bio na kupanju s mamom, bratom i sestrama.

Pulski Centar za socijalnu skrb roditeljima koji su privedeni oduzeo troje malodobne djece koji su sada na privremenoj skrbi, piše Glas Istre, prenosi RTL.

Strašna tragedija u Puli: Dijete preminulo, roditelji ga tri mjeseca nisu vodili liječniku

Detalji užasa u Puli: Dijete se loše osjećalo, a roditelji ga nisu vodili liječniku. Obitelj nije bila pod nadzorom centra za socijalnu skrb

Najnovije

Još iz rubrike