4.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Počinje obračun s divljim svinjama u primorskoj općini, stanovnicima izdano upozorenje: Ostanite...

Počinje obračun s divljim svinjama u primorskoj općini, stanovnicima izdano upozorenje: Ostanite u kućama i pazite na kućne ljubimce

U nedjelju će se na području Kostrene održati velika akcija izgona i odstrijela divljači. Iz Općine pozivaju građane da za to vrijeme ostanu u kućama i ne ostavljaju ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama.

U nedjelju, 3. listopada 2021., u vremenu od 6:30 do 10 sati na području Kostrene provest će se akcija izgona i odstrijela divljači na potezu od Žuknice do Urinja.

”Mole se mještani Kostrene, a osobito u dijelovima na kojima je predviđen izgon, da u navedenom vremenu ostanu u svojim kućama te da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama”, apeliraju iz Općine Kostrena.

Tijekom izgona divljači ne preporučuje se boraviti na otvorenim prostorima, primjerice u zonama rekreacije kao što su obalni put, neograđena igrališta, Šetalište kostrenskih pomoraca, trim-staza, a naročito pješačke i biciklističke staze u gornjim dijelovima Kostrene, prema kojima će se divljač protjerivati.

Svi sudionici akcije bit će obilježeni reflektirajućim prslucima i raspoređeni na punktovima mogućeg izlaska divljači na prometnice kako bi na vrijeme upozorili sudionike u prometu te dodatno usmjeravali divljač. Sudionici u prometu trebali bi biti na oprezu.

U slučaju jake kiše i smanjene vidljivosti akcija će se odgoditi i prebaciti na sljedeći vikend. U akciji sudjeluje Lovačko društvo Jelen uz potporu Policijske uprave Primorsko-goranske te pripadnika Civilne zaštite Kostrena, UDVDR Kostrena, DVD Kostrena i volontera, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike