13.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Novi voditelj "Dobro jutro, Hrvatska" na meti kritika: Nauči govoriti pravilno, nisi...

Novi voditelj “Dobro jutro, Hrvatska” na meti kritika: Nauči govoriti pravilno, nisi na lokalnoj TV

Dubrovčanin Vicko Dragojević novo je pojačanje HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, a nakon voditeljskog debija sa Zlatom Mück Sušec, gledatelji su komentirali njegov voditeljski nastup.

“Dobro došao, a dijalekta zaboravi, tu je mjesto hrvatskom jeziku književnom”, napisala je jedna gledateljica na društvenim mrežama, a druga se nadovezala: “U redu je imati svoj naglasak, ali ipak treba govoriti standardnim jezikom, a ne dijalektom. Ovo nije regionalna televizija. Reportera iz Splita neću više ni komentirati, odustala sam, očito ima neku vezu, je zanimljiv je, poseban, ali morao bi govoriti barem gramatički točno…”

“Za promjenu mogao bi naučiti pričati pravilno, ipak nije na lokalnoj tv”, komentirao je jedan gledatelj, a gledateljica je poručila: “Podrška novom voditelju, ali ne i lokalnom dijalektu, ali to će možda s vremenom ispraviti.”

Drugi su pak stali u obranu Vicka Dragojevića:

“Bravo! Njeguj svoj lijepi dubrovački naglasak. Gušt nam je slušati te. Dosta je monopola. Neka vide kako je nama, koji nismo iz Zagreba, na državnoj tv slušati svakodnevno zagrebački naglasak, nestandardni govor i pogrešan izgovor. A spikeri nisu ni svjesni da ne govore kako treba i kako očekujemo od HRT-a. Jezičari na tv-u, pomozite im.”

“Vicko je bio super… A što se dijalekta tiče već sam ostavila komentar da su dijalekti naše narodno blago. Svi smo mi Hrvatska”, komentirala je gledateljica, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike