4.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO I jutros se u Senju osjeća miris gareži

VIDEO I jutros se u Senju osjeća miris gareži

I jutros se u Senju u zraku osjeća miris gareži. Posljedica je to požara koji je sinoć oko 21 sat izbio na Ošljem polju, na lokaciji između Francikovca-Lovranove ceste iznad Senja, svega nekoliko kilometara zračne linije od grada.

Rasplamsavanje požara uzrokovala je jaka bura pa je tek jutros oko 4 sata stavljen pod kontrolu. Uz vatrogasne snage iz Senja iz Javne vatrogasne postrojbe Senj, te DVD-a Senj, Krasno i Sveti Juraj koji su prvi izašli na požarište, u pomoć su došle dodatne snage, vatrogasci iz JVP Gospić, iz DVD-a Otočac, Sinac i Brinje, te članovi DVD-a Novi Vinodolski i iz JVP Crikvenica.

„U najvećem opterećenju na terenu smo imali oko 40 ljudi i 16 vozila. Požar je lokaliziran i stavljen pod kontrolu, a oko 6 sati raspuštene su sve snage koje su došle u ispomoć, a naši vatrogasci su ostali na čuvanju požarišta. Opožarena površina je prilično velika, a bila je zahvaćena trava, nisko raslinje i borovina. Vatrogasci će čuvati požarište i dalje jer i dalje puše bura.“ rekao nam je jutros zapovjednik JVP Senj i zamjenik županijskog zapovjednika Zvonimir Lončarić, piše Novi list.

Večeras je kod Senja buknuo velik požar.

Vatrogasci su Indexu potvrdili da požar još uvijek nije pod kontrolom.

“Dobili smo dojavu o požaru trave niskog raslinja i borove šume. Na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba Senj te DVD Senj, DVD Sveti Juraj i DVD Krasno”, potvrdio je za Index zamjenik vatrogasnog zapovjednika Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić.

Osim lokalnih vatrogasnih snaga, zatražena je pomoć i na županijskoj razini – na teren izlaze vatrogasci iz Gospića, Otočca, Brinja i Sinca.

Također, u gašenju požara pomoći će i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije – radi se o vatrogascima iz Crikvenice i Novog Vinodolskog.

Puše jaka bura

Lončarić je rekao kako je na požarištu trenutno 29 vatrogasca te bi ih trebalo doći barem još toliko.

Kaže kako su uvjeti gašenja otežani.

“Pokušat ćemo lokalizirati požar da ne ide dublje u borovu šumu, ali su uvjeti otežani zbog jake bure”, kaže Lončarić.

Dim se, zbog jake bure, osjeti i u samom gradu Senju.

Više informacija bit će poznato ujutro.

Najnovije

Još iz rubrike