14.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U MORH-ov luksuzni hotel stižu ležaljke od 20 tisuća kuna: Evo kako...

U MORH-ov luksuzni hotel stižu ležaljke od 20 tisuća kuna: Evo kako je sve opravdao ministar obrane

Pred MORH-ov luksuzni hotel, odnosno novoizgrađeni neboder Vukovar na Hrvatskom vojnom učilištu ‘Dr. Franjo Tuđman’ u zagrebačkoj Ilici, počeo je pristizati skupocjeni dizajnerski namještaj. Istovaruju se proizvodi naručeni na više nego sumnjivom natječaju, piše Index.

Dostavljaju se fotelje tvrtke Prostoria u vrijednosti do 25.000 kuna i njihovi jastuci od 4500 kuna, dolaze stolne lampe od 3000 kuna i držači za sapune od 250 kuna.

Za MORH-ov hotel za vojnike i časnike u kojem se spornim do sad smatrao samo jacuzzi, bilo je predviđeno da se za ovaj hotel, nazvan Vukovar, potroši 47 milijuna kuna, ali to je na kraju, koliko je javnosti poznato, raznim aneksima poraslo na 61 milijun kuna.

Nakon što se u lipnju otkrilo da će ondje biti i hidromasažna kada s mogućnošću aromaterapije, ta je transakcija Ministarstva obrane naišla na kritike javnosti.

HDZ-ov ministar Mario Banožić uvjeravao je javnost da on nema ništa s tim. Na kraju je kazao da će odustati od te nabavke i da je na hidromasažnu kadu trebalo biti utrošeno “samo 60 000 kuna”.

No nikad nije rekao da će odustati od Prostorijinih dizajnerskih ležaljki naručenih da idu uz taj jacuzzi. Luksuzni salon takve ležaljke nudi po cijenama od 11.500 do 25.000 kuna, a jastuk se dodatno plaća 3800 do 4300 kuna

Od tvrtke Prostoria su naručivali i stalke za knjige te razne druge komade namještaja. Nažalost, količina nije bila navedena.

U natječajnoj dokumentaciji stoji i rečenica: “U stavkama u kojim se navodi određeni artikl s proizvođačkim nazivom isti navod je u cilju definiranja elemenata kvalitete, funkcionalnosti i ergonomskih uvjeta a ne obveza nuđenja proizvoda točno određenih proizvođača.” A baš su tvrtke Prostoria i Ancona Grupa iz Đakova dobile na natječaju.

Odluku o odabiru potpisao je sam Banožić.

”Hrvatska vojska je skromna vojska, naši vojnici su ponosni i skromni. Skromnim nacionalnim sredstvima bavimo se modernizacijom i opremanjem te podizanjem standarda života i rada pripadnika Hrvatske vojske i od toga nikada nećemo odustati. Zbog svega toga, nije mi drago čuti i vidjeti kada se pobjednička Hrvatska vojska i ono što za nju radimo i stvaramo prikazuje kao neka vrsta luksuza. Vjerujem kako cijela modernizacija i opremanje moraju biti vođeni postojećim standardima te kako neke stvari naši vojnici uistinu zaslužuju”, pojasnio je ministar Banožić, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike