13.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Strašan zločin: Više od 30 godina bio na psihijatriji zbog pokušaja ubojstva....

Strašan zločin: Više od 30 godina bio na psihijatriji zbog pokušaja ubojstva. Pustili ga u šetnju pa ubio ženu u polju kukuruza

Mrtvo žensko tijelo pronađeno je u polju kukuruza u Northeimu u Donjoj Saskoj. Za zločin je odgovoran muškarac koji je inače smješten u psihijatrijskoj bolnici otvorenog tipa, piše Fenix magazin.

Tijekom svoje slobodne šetnje, navodno je ubio 64-godišnju ženu čije tijelo je u subotu otkriveno u polju kukuruza. Kako je objavio javni tužitelj u Göttingenu, osumnjičeni je djelo vjerojatno počinio u “stanju smanjene kontrole”. Inače, 57-godišnjak se od 1987. liječio u psihijatrijskoj klinici zbog pokušaja ubojstva pod sličnim okolnostima, piše Fenix magazin.

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni je u nedjelju premješten u posebno osigurani dio bolnice te su mu ukinute sve dosadašnje mjere.

Policija navodi da je 1987. pokušao ubiti čovjeka. U to vrijeme vještak je utvrdio da je muškarac djelo počinio u stanju znatno smanjene kontrole. Zbog toga je smješten u psihijatrijsku bolnicu. Zbog napretka u terapiji dobio je premještaj u otvoreni dio bolnice, uključujući i slobodne šetnje, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike