1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Snažno nevrijeme u Sloveniji, problemi diljem zemlje

Snažno nevrijeme u Sloveniji, problemi diljem zemlje

Sloveniju je u srijedu kasno poslijepodne pogodilo snažno nevrijeme. Počelo je na sjeveroistoku zemlje, no obilne padaline uskoro su se proširile na čitavu zemlju.

Slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje (SPIN) priopćila je da su vatrogasci imali pune ruke posla u Beltincima gdje su iz više objekata ispumpavali vodu, a vatrogasci iz Gerlinaca gasili su požar koji je uzrokovala munja udarivši u stablo.

Meteorolog Blaž Šter objasnio je da se radilo o ljetnom tipu oluje.

“Matična postaja južno od Kranja izmjerila je 30 milimetara oborine u pola sata”, napisao je na Twitteru dodajući kako je na nekim mjestima palo i više kiše.

Kako je rečeno, u Ljubljani je poplavljeno više od 500 građevina. Uglavnom su poplavljeni suterenski stanovi, škole, vrtići, inudstrijska postrojenja, skladišta… Brojni parkinzi, posebno oni podzemni, također su pod vodom. Uz olujnu kišu je puhao i snažan vjetar koji je obarao drveća na ulice.

U ljubljanskom kazališu zbog jake kiše morala je biti prekinuta predstava. Pomoćnica ravnatelja SNG Drama Ana Rokvić Pinterič rekla je za N1 Slovenija da je poplavljena cijela Drama, koja je već u lošem stanju, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike