17.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić: Ako vidimo ujedinjenje ujedinjenje desnice, možemo vidjeti i smak svijeta

Mamić: Ako vidimo ujedinjenje ujedinjenje desnice, možemo vidjeti i smak svijeta

SMarijanom Pavličekom na čelu ujedinit će se Suverenisti, a novog čelnika, Ivana Penavu, trebao bi izabrati Domovinski pokret. Dolazi li vrijeme jačanja desnice u Hrvatskoj, pitali su iz Večernjeg lista političke analitičare.

– Ako vidimo ujedinjenje desnice, možemo vidjeti i smak svijeta – kaže Ankica Mamić, dodajući da je na desnici i u prošlosti bilo ljudi s liderskim potencijalom, ali nisu uspjeli. Kao primjere navodi Tončija Tadića i Miroslava Rožića.

– Svojedobno su oni HSP doveli do gotovo 20 posto. A onda je počelo razmontiranje – kaže politička analitičarka, koja u ujedinjenu desnicu ne vjeruje.

– Bilo bi super da me demantiraju, ali iskustvo govori da će to teško ići – govori A. Mamić, pa dodaje kako je desnici teško opstati i jer gospodarske, pa i druge politike kod nje izostaju.

– Ne možete čitavu agendu temeljiti na ratu koji je bio prije 30 godina, na braniteljima i naciji. Naravno da smo svi zahvalni na udjelu koji su branitelji imali u stvaranju države, ali u 21. stoljeću traže se nove nove teme, mlade ljude zanima primjerice što imaju reći o zelenim i digitalnim transformacijama, koje nikako nisu rezervirane samo za lijeve – konkretna je Ankica Mamić. Da od ujedinjenja Suverenista neće biti ništa, uvjeren je i Davor Gjenero.

– Ključna stranka na desnom političkom polju je uspostavljena, to je Most. Mostovci su zauzeli racionalno političko polje, imaju čvrsto biračko tijelo, strukturu i organizaciju. Nemamo mi ni toliko desnog biračkog tijela koliko imamo samoprozvanih lidera desnice – kaže Gjenero, piše Večernji list.

Najnovije

Još iz rubrike