17.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vitamin D pomaže u rješavanju sala na trbuhu

Vitamin D pomaže u rješavanju sala na trbuhu

Ako želite smršavjeti, jedan vitamin mogao bi vam uvelike pomoći u tome. Naime, vitamin D ključan je za jake kosti, ali čini se da bi mogao pomoći u rješavanju sala na trbuhu.

Prema izlaganju Europskog društva za endokrinologiju, osobe koje imaju nižu razinu vitamina D najčešće imaju više sala na trbuhu. Njihovo istraživanje obuhvatilo je 7.000 osoba, a otkrili su da osobe koje imaju najveće razine trbušne masti imaju najniže razine vitamina D.

Vodeći istraživač Rachida Rafiq naveo je da nisu mjerili nedostatak vitamina D u studiji, ali da su uočili snažnu povezanost između niske razine vitamina D i viskoe razine trbušne masti. Uz to, ističe da njihovo istraživanje sugerira da osobama s većom razinom trbušne masti možda nedostaje ovog ključnog vitamina pa bi to trebali provjeriti.

Stručnjaci također navode da bi niske razine vitamina D mogle biti povezane s debljanjem, a kako prenosi The Healthy, izvješća navode da povećani unos ovog vitamina može pomoći u rješavanju sala na trbuhu.

Kod osoba s dijabetesom tipa 2, nedovoljna razina vitamina D može pogoršati situaciju ometajući toleranciju na inzulin i šećer u krvi. Pojačani unos ovog vitamina može zaštititi od brojnih stanja, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike