6.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U Srbiji su se pojavili simptomi misteriozne bolesti koju istražuje Pentagon: Iz...

U Srbiji su se pojavili simptomi misteriozne bolesti koju istražuje Pentagon: Iz Beograda povučen agent CIA-e

Još jedan slučaj neobičnog Havana sindroma kod agenta koji je zbog neobičnih simptoma povučen iz Srbije. Ovo je samo jedan u nizu povlačenja američkih diplomata ili agenata koji sve češće prijavljuju simptome misteriozne bolesti koja ih napada.

CIA je iz Srbije nedavno evakuirala jednog agenta koji je pretrpio ozbiljne zdravstvene poteškoće, koje su identične neurološkom napadu poznatom kao “sindrom Havana”.

Sindrom Havana naziv je za neobjašnjivo stanje za koje neki vjeruju da je uzrokovano “energetskim oružjem”.

Vijest o povlačenju američkog agenta iz Srbije objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na navode anonimnih vladinih dužnosnika.

Ovo je samo jedan u nizu povlačenja američkih diplomata ili agenata koji sve češće prijavljuju simptome misteriozne bolesti koja ih napada.

Simptomi sindroma su mučnina, jaka glavobolja, bolovi u uhu, umor, nesanica i tromost. Ne zna se tko uzrokuje ove napade uz pomoć tehnologije koja, kako pretpostavljaju znanstvenici i dužnosnici, koristi neku vrstu “usmjerene energije”.

No direktor CIA-e William Burns u srpnju je Rusiju označio kao glavnog sumnjivca.

“U posljednjih 60 do 90 dana bilo je više prijavljenih napada, kako na tlu Sjedinjenih Država tako i u inozemstvu”, rekao je James Giordano, profesor neurologije na Sveučilištu Georgetown, savjetnik američke Vlade. Zbog misterioznog napada, SAD je iz Beča morao povući šefa odsjeka iz Beča, gdje se odigrao velik broj napada.

Neki kažu da su simptomima pobjegli tako što su se premjestili u drugu prostoriju te se vratili na početnu poziciju. Broj slučajeva na svjetskoj razini raste. Do sada je zabilježeno više od 200 slučajeva misteriozne bolesti kod vladinih službenika, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike