3.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Prometni kolaps na zapadu Zagreba, dio mosta na obilaznici utonuo nekoliko centimetara

Prometni kolaps na zapadu Zagreba, dio mosta na obilaznici utonuo nekoliko centimetara

Policijska uprava Zagrebačka izvijestila je da se zbog tehničkih problema zatvara promet na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić, u smjeru Macelja. Obilazni pravac je Ljubljanska avenija-Ulica Velimira Škorpika-Aleja Bologne, inače vrlo frekventnih prometnica, piše Jutarnji list.

Hrvatski autoklub javio je da je promet zatvoren zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava. Zbog zatvaranja autoceste kolona je na zagrebačkoj obilaznici (A3) kod čvora Jankomir prema Zagrebačkoj aveniji.

Kako doznaje Jutarnji list, ophodari tvrtke Autoceste Zagreb-Macelj, koja upravlja obilaznicom, jutros su na dijelu mosta Sava u smjeru Krapine uočili velike vibracije te da je dio mosta utonuo nekoliko centimetara.

Odmah su alarmirane nadležne službe te je utvrđeno da je na jednom betonskom upornjaku došlo do puknuća jednog čeličnog ležaja na kojem leži čelična konstrukcija mosta. Kako ne bi došlo do većih oštećenja, a u konačnici i urušavanja mosta, odmah je odlučeno da se most zatvori za promet.

Prema dostupnim informacijama, promet preko mosta Sava bit će obustavljen do 18 sati, nakon čega će se uspostaviti privremena regulacija prometa te će se jednom stranom mosta promet odvijati dvosmjerno.

Naši nam sugovornici tvrde kako nije neuobičajeno da dođe do trošenja ovih čeličnih ležajeva, ali da je vrlo važno da se to na vrijeme uoči, što se u ovom slučaju i dogodilo.

Zasad nije poznato kada bi oštećenje mosta moglo biti sanirano. Predstavnici AZM-a već su danas kontaktirali proizvođača ležajeva koji bi ga u najkraćem mogućem roku trebao izraditi. Kada ležaj budu isporučen specijalnom dizalicom će biti podignuta konstrukcija mosta kako bi se on ugradili.

Ako je suditi po Google kartama, u Zagrebu je zbog zatvorene autoceste već krenuo prometni kolaps. HAK javlja kako je kolona u pokretu na zagrebačkoj obilaznici od Buzina prema Jankomiru duga oko 10 km, piše Jutarnji list.

Najnovije

Još iz rubrike