17.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Muškarac kod Zadra uhvaćen s čak 148 kilograma zabranjenih morskih trpova

Muškarac kod Zadra uhvaćen s čak 148 kilograma zabranjenih morskih trpova

Muškarac iz Obrovca uhićen je zbog sumnje na kazneno djelo protiv okoliša. Naime, kod 61-godišnjaka je pronađeno oko 148 kilograma morskih trpova raspoređenih u osam plastičnih posuda.

Policijski službenici PU Zadarske su u ponedjeljak 27. rujna oko 18.50 sati u Rovanjskoj prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao uhićeni muškarac. U vozilu su pronašli sumnjive posude za koje se ispostavilo da sadržavaju ove životinje kojima prijeti ugroženost, zbog čega je njihov izlov u Hrvatskoj zabranjen.

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste životinja, osumnjičenik je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Pronađeni trpovi su mu oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv njega je podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Trgovanje divljim vrstama”, obavijestili su iz PU Zadarske.

Inače, morski se krastavci smatraju delikatesom zbog neobične i ‘žvakave’ teksture, a potražnja za njima ogromna je na Azijskom tržištu. Sadrže i visoku razinu kemikalije zvane fukozilirani glikozaminoglikan zbog koje se smatraju i ljekovitima, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike