21.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ministarstvo o privremenoj obustavi prometa na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir...

Ministarstvo o privremenoj obustavi prometa na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava

Nastavno na velike kolone koje su se stvorile zbog obustave prometa na dionici autoceste A2 od čvora Jankomir do čvora Zaprešić, u smjeru Macelja ovim putem obavještavamo kako je do navedenog došlo nakon što su ophodne službe Autoceste Zagreb-Macelj u jutarnjim satima prilikom redovne ophodnje autoceste uočili pojačane vibracije na mjestu prijelazne naprave čeličnog dijela mosta preko rijeke Save smjer Krapina upornjak Zagreb. Pregledom je utvrđeno da je došlo do oštećenja jednog oslonca (ležaja) konstrukcije na upornjak.

Ovim putem također napominjemo kako prema informacijama od službi Autoceste Zagreb-Macelj nije uočen nastanak štete na mostu te nije došlo do ulegnuća mosta. Međutim, zbog sprječavanja nastanka oštećenja kao i sigurnosti odvijanja prometa dionica autoceste Jankomir – Zaprešić je privremeno zatvorena za promet. Tijekom dana dionica će biti otvorena za promet koji će se odvijati u skladu s privremenom regulacijom prometa dvosmjerno suprotnim zapadnim kolnikom. Očekuje se uspostava dvosmjernog prometa zapadnim kolničkim trakom oko 18 sati.

Isključenje vozila iz smjera istoka prema zapadu (za cilj autocesta A2) vrši se na čvoru Jankomir, a obilazan pravac je Zagrebačka avenija – Škorpikova ulica – Aleja Bolonje.

U cilju adekvatnog vođenja prometa zagrebačkom obilaznicom i sprečavanju nastanka iznimno velikih kolona vozila, molimo sve korisnike kojima je za cilj Grad Zagreb da ne koriste čvor Jankomir kao izlaz s autoceste, već da koriste druge čvorove (čvor Lučko, čvor Buzin, čvor Ivanja Reka), piše Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prometni stručnjak otkrio koliko je ozbiljna situacija s mostom u Zagrebu: Riječ je o vrlo ozbiljnim simptomima. On nije potpuno siguran

Najnovije

Još iz rubrike