6.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zviždačica koja je razotkrila kako kutinska vlast zapošljava u gradskoj upravi: Sklanjali...

Zviždačica koja je razotkrila kako kutinska vlast zapošljava u gradskoj upravi: Sklanjali su pogled i govorili da se tako mora raditi, da su izbori blizu

Kutinsku gradsku vlast tjednima češlja USKOK. Povod je objavljena audio snimka u kojoj gradonačelnik Kutine Zlatko Babić traži od direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Isplati li se biti zviždač i prokazivati korupciju i kriminal Cvrtila je otkrila Mislavu Bagu u Dnevniku Nove TV.

USKOK već tjednima ima pune ruke posla s češljanjem gradske vlasti Kutine nakon što je objavljena snimka u kojoj gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća.

Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu. A epilog nakon svega je da je kutinski gradonačelnik napustio je HDZ. Njegov koalicijski partner, čiji sin je već zaposlen u Eko Moslavini, dobio je mjesto u Nadzornom odboru jednog komunalnog poduzeća.

O svemu je javno progovorila Adrijana Cvrtila, a za Dnevnik Nove TV kazala je da je položaj zviždača nezavidan.

”Teško je reći da se isplatilo, ali mogu reći da je položaj ljudi koji prijavljuju nepravilnosti u Hrvatskoj jako težak”, kaže i otkriva da je pod pritiscima zaposlila desetak ljudi.

”Na snimanje sam se odlučila jer sam ukazivala na nepravilnosti i u stranačkom ogranku. Ništa se nije događalo, sklanjali su pogled i govorili da su izbori blizu, da se tako mora raditi i da skrenem pogled”, tvrdi. Kaže da joj se prijetilo otkazom i govorilo da više nigdje u Hrvatskoj neće pronaći posao.

Na pitanje novinara Mislava Bage je li svjesna da je tim zapošljavanjima i sama počinila kazneno djelo, kaže da će o tome odlučiti institucije i potvrdno odgovara na pitanje znači li to da je to radila pod pritiscima.

Kada je riječ o sigurnosti zviždača u Hrvatskoj, Cvrtila kaže da Zakon o prijavljivanju unutarnjih i vanjskih nepravilnosti ”ne štiti osobe koje prijavljuju nezakonitosti, nego ih ušutkava”, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike