3.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Stožer: 1.061 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminulo 8 osoba

Stožer: 1.061 novi slučaj zaraze koronavirusom, preminulo 8 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.061 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.100. Među njima je 738 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 102 pacijenta. Preminulo je 8 osoba, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović jučer se osvrnuo na aktualnu epidemiološku situaciju ocijenivši da nam u posljednjih tjedan dana brojevi zaraženih u odnosu na tjedan prije ne rastu.

– U svakom slučaju je bolje ukoliko uđemo u jedan plato nego da je taj rast strelovit. Broj novozaraženih može ili rasti ili padati, mi se nadamo ovome drugome. Vlada je osigurala cjepivo za sve hrvatske građane, svatko tko se namjerava cijepiti ima ga dovoljno. Veća procijepljenost nas bodi bržem povratku u staro. S obzirom na činjenicu da smo još uvijek procijepljeni manje od onoga što smo željeli, morat će mjere ostati ovakve kakve jesu, kazao je.

Božinović je nadodao da prošlotjedno povećanje broja zaraženih neki povezuju s povratkom ljudi u radne aktivnosti nakon godišnjih odmora.

– Ukoliko brojevi ne rastu u toj mjeri, moguće je da smo jedan očekivani porast uspjeli sanirati barem u ovom trenutku, rekao je, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike