6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Predsjednik Studentskog zbora otrkio na što troše javni novac: Privatni tečaj, najnoviji...

Predsjednik Studentskog zbora otrkio na što troše javni novac: Privatni tečaj, najnoviji mobiteli, aparat za kavu, zvučnici, najam plovila, laptopi od 22.000 kuna…

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković, inače ponosan HDZ-ovac, dao je na uvid dokumente na što sve Zbor troši novce. Godišnji proračun im iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Mihovil Mioković, na Facebook profilu javno je objavio fakture iz kojih se vidi na što je sve Zbor trošio javni novac u posljednje dvije godine. Usput je tim potezom i najavio kandidaturu na nadolazećim izborima.

Na 96 fotografija može se pogledati detaljan popis kada je i što Studentski zbor kupio, a Mioković odobrio. Tako se na popisu može, primjeri, pronaći glinamol, ljepilo, celofan, zaštitne maske, papiri, toneri, održavanje internetske stranice… No, ono što zapinje za oko jesu laptop po cijeni od 8.247,50 kuna, dva Samsung S20 FE mobitela ukupne vrijednosti 8440 kuna, Samsung Galaxy S21 Ultra po cijeni od 8380 kuna, dva laptopa MacBook Pro u iznosu od 44.344 kuna. No, kupljen je i drugi Samsung Galaxy S21 Ultra mobitel uz punjač po cijeni od 9107 kuna.

Također, da studenti u Zboru ne piju kavu za tri kune iz automata, kupili su si aparat u vrijednosti od 3569 kuna. Nabavljena je i video tehnologija u vrijednosti od 122.147 kuna. Nakon napornih sastanaka, studenti se moraju opustiti pa su kupili i tri zvučnika za oko 3969 kuna.

U ožujku je Studentski zbor bio na službenom putu u Mostaru. Iznajmili su vozilo za 3750 kuna, ali su morali i platiti dodatnih 3844 kuna zbog nastale štete. Naime, automobil su parkirali ispred Studentskog doma “Dompes” te “nitko od putnika, uključujući i vozača nije zamijetio ikakvo oštećenje tijekom cijelog puta”. Drugim riječima, nastalo je oštećenje, a to nitko nije vidio do vraćanja unajmljenog automobila.

Zatim, Mioković je sebi uplatio tečaj u iznosu od 12.000 kuna. Srećom, dobio je popust pa je na kraju individualni trening od 12 sati u govorničkoj školi predsjednika Zbora iznosio 9600 kuna.

Posljednja kupovina u iznosu od 185.856 kuna potpisana je 21. lipnja ove godine. Naime, iznos je uplaćen jednoj tvrtki koja je registrirana za iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava.

Pokušalo se kontaktirati Miokovića, odbio je poziv i napisao – “Nazvat ću vas”. Njegov odgovor Dnevnik.hr će objaviti naknadno.

Najnovije

Još iz rubrike