22.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Milanović primio Bakira Izetbegovića, na sastanku bio i Mesić: Vodili smo vrlo...

Milanović primio Bakira Izetbegovića, na sastanku bio i Mesić: Vodili smo vrlo otvoren razgovor

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom Stranke demokratske akcije, izvijestio je Ured predsjednika.

Predsjednik Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dvaju naroda u skladu s Daytonskim sporazumom.

U društvu Milanovića i Izetbegovića bili su i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić.

Bosanskohercegovački političar, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na Twitteru je komentirao susret s hrvatskim predsjednikom.

– Vodili smo vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Zajednički je ocijenjeno da odnosi dviju država i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unaprjeđivati kroz dijalog na ravnopravnim temeljima i u obostranom interesu. Bilo je razgovora i o cjelokupnim odnosima u regiji, poručio je, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike