6.5 C
Zagreb
Naslovnica Sport VIDEO Trener na nogometnoj utakmici udario suca, meč okončan istog trenutka

VIDEO Trener na nogometnoj utakmici udario suca, meč okončan istog trenutka

Posljednjih dana u Bosni i Hercegovini raspirile su se strasti koje prelaze granice fer, korektnog i sportskog na nogometnim stadionima. Incident u Mostaru pa onda i u Banja Luci ukazuju na to da je mnogo ljutnje, frustracije i nekontroliranog ponašanja. Ali, nije to tako samo u BiH.

Italija je jedna od najvećih nogometnih zemalja, s kulturom sporta koja je na zavidnoj razini. Ipak, incidenti gdje dolazi do fizičkog sukoba između člana ekipe i sudaca dogode se s vremena na vrijeme. Doduše, ne u ligaškoj eliti.

Jedan takav incident zabilježen je u regionalnoj ligi Italije, kada su na teren istrčali Carpignano i Oleggio Castello. Trener domaćina Giovanni Alosi navodno je sudačkim odlukama bio nezadovoljan tijekom cijele utakmice. Njegov tim gubio je rezultatom 2:0, a u drugom poluvremenu toliko je bio izrevoltiran da je najprije ušao u teren, sa sucem razmijenio nekoliko rečenica, a zatim ga udario šakom.

Sudac Andrea Felis nekoliko sekundi nakon toga odsvirao je kraj meča i konačnu odluku o pobjedniku prepustio natjecateljskoj komisiji, ali izvjesno je da će Oleggio Castello osvojiti tri boda za zelenim stolom te da treneru Alosiju slijedi duga kazna i prisilan izostanak iz sporta.

Bitno je napomenuti da u Italiji, za ovakve incidente nije neobično i kazneno gonjenje, za koje počinitelj može dobiti i do 50 tisuća eura kazne, uz zatvorsku kaznu koja može trajati i do tri godine, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike