1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Psihijatar Vukušić o vještačenju monstruma: Ako se ustanovi da je bio neuračunjiv,...

Psihijatar Vukušić o vještačenju monstruma: Ako se ustanovi da je bio neuračunjiv, tada to može trajati…

Psihopat, teški zločinac, zvjerski ubojica, sve to može biti čovjek koji je ubio svoje troje djece, ali nikako se ne može nazivati ocem, kažu psihijatri.

Pa recimo tako da je psihopat i manijak otpušten s bolničkog liječenja u Vinogradskoj i večeras je i službeno uhićen. Trenutno se nalazi u središtu zagrebačke policije u Heinzelovoj na ispitivanju. Kako prenosi Index, ubojica je u razgovoru s liječnicima rekao da je bio u financijskim problemima, da mu je žao što je još uvijek živ i da je djecu ubio jer je želio da budu uz njega, piše RTL.

Ranije danas sproveden je do psihijatrije u Vrapču gdje su stručnjaci utvrđivali je li raspravno sposoban. Što bi značilo ako se tijekom postupka utvrdi da nije i može li monstrum time izbjeći sudsku kaznu to je sad glavno pitanje. Postavili su ga s RTL-a psihijatru Hermanu Vukušiću.

“Slijedi jedan opsežan proces psihijatarskog i psihologijskog vještačenja koji je vrlo detaljan i koji ne treba požurivati iz dva razloga. Prvi je da saznamo sve detalje ovog slučaja i da uđemo u motiv, znači što se zbivalo u glavi počinitelja i to će olakšati postupak istražiteljima, a onda i svim onima koji će sudjelovati u sudskom procesu, kako obrani tako i optužbi. Ako se u slučaju ustanovi da je on bio neuračunjiv ili da je bio dvojbene razumne sposobnosti, onda je jedna od alternativa ishoda pravnog postupka je da mu se izda mjera obaveznog liječenja, tada to može trajati duže vrijeme”, kazao je Vukušić.

Šokantno: Monstrum priznao liječnicima kako je ubio djecu, objasnio i bolesni motiv

Najnovije

Još iz rubrike