Policija ima snimku biciklista ubojice, snimile službenice iz ureda; Uzrok sukoba je banalan: Dobro sam čula što su vikali

Ilustracija

Željko P. (66), umirovljeno vojno lice, pronađen je mrtav, sa stravičnom ozljedom glave, na puteljku uz Aveniju Marina Držića na zagrebačkim Krugama u ponedjeljak oko 9.40 sati. Oko njegova beživotnog tijela, koje je čuvao ne dajući nikome da se približi, neutješno je cvilio pas mješanac Edi.

O šokantnom pronalasku Hitnu i policiju digla je na noge jedna prolaznica, pa su na mjesto događaja pristigle sve službe. Prostor na kraju Ulice Cvijete Zuzorić, kojim inače prolaze učenici iz obližnje škole, kao i građani koji tu prolaze kad idu na tramvajsko stajalište, postao je poprište policijskog očevida, a s obzirom na prikupljene podatke, istražitelji su krenuli u potragu za misterioznim muškarcem na biciklu s kojim se pokojni Željko P. tog jutra uhvatio u koštac, piše Jutarnji list.

– K sebi od šoka ne možemo doći. Moju tetu su obavijestili prvu, pa je ona nazvala mene. Ne znamo što se točno dogodilo. Kažu da se posvađao s nekim biciklistom, koji mu je onda naudio. Razlog te prepirke ne znamo. Želimo samo istinu. Ovako izgubiti život u pola bijela dana izvan je svake pameti. Bio je na svojoj ustaljenoj ruti i u obilasku kvarta s Edijem, tako da je taj dio i sve šetnice dobro poznavao – rekao je, sa suzama u očima, za Jutarnji list nećak pokojnog muškarca, koji se odmah nakon dojave pojavio na mjestu užasa.

Uz njega je cijelo vrijeme bio pas Edi, koji tužno cvilio i vukao u smjeru razvučenog policijskog šatora u kojem se, daleko od očiju javnosti, obavljao očevid te su se prikupljali dokazi. Nestvarna situacija, da netko izgubi život tijekom prepirke s, kako se pretpostavlja, nepoznatom osobom u prolazu, suprugu Željka P. dovela je, uz neopisivu tugu, u stanje totalnog šoka, zbog čega je u jednom trenutku intervenirala i Hitna pomoć.

S obzirom na lokaciju na kojoj se suludi obračun dogodio, pred kriminalistima je velik izazov jer nadzornih kamera u vidokrugu nema.

Ivica Talan, jedan od susjeda pokojnog Željka P., koji se u kobno vrijeme zatekao na parkiralištu sa sinom popravljajući auto, kaže nam da je Hitna pomoć prilično dugo pokušavala reanimirati čovjeka koji je nepomično ležao na tlu, ali nije mu bilo pomoći usprkos svim naporima.

– Obračun vidio nisam, ali smo ja i sin čuli glasnu svađu malo dalje uz zgradu. Što je i tko govorio, nisam razaznao, ali nisam niti obraćao pozornost. Prvo smo mislili da je to buka koja dolazi iz obližnjeg centra, ali ubrzo je jedna gospođa povikala da je čovjek na tlu. Svi smo otrčali do njega – ispričao je Jutarnjem svjedok Ivica Talan.

Druga nam je susjeda, pak, otkrila da je u daljini vidjela kako se biciklist udaljava u smjeru sjevera, paralelno uz Držićevu, prema Vukovarskoj.

– Nisam odmah povezala da bi to možda bio taj čovjek na biciklu koji se prethodno posvađao sa Željkom. Čula sam da su se njih dvojica navodno posvađala zbog divljačke vožnje na stazi, jer da je biciklist umalo zahvatio povodac na kojem je Željko držao psa. Čulo se da muški glas govori: ‘Budaletino, kuda to juriš, što ne gledaš kuda ideš’. Uslijedile su i psovke, ali mislim da je to bio drugi glas – rekla je Jutarnjem stanovnica Kruga, na čije se riječi nadovezala druga susjeda.

Ona je, pak, čula da je nepoznati napadač Željka udario nekim predmetom jer mu je na glavi prevelika ozljeda da bi se smatralo da je od udarca šakom.

Beživotno tijelo nesretnog umirovljenika prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. A još nepoznat napadač, kad mu se uđe u trag, kazneno će odgovarati – ili za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom ili za ubojstvo.

Svjedok: Ležao je na boku i krvario iz glave

Ivica Talan, jedan od svjedoka koji se zatekao u neposrednoj blizini mjesta obračuna, pod vidnim je dojmom ispričao kako je oko 9 sati čuo svađu muških glasova i da od toga nije prošlo dugo do intervencije Hitne pomoći.

– Prva ga je uočila jedna žena. Muškarac je ležao na boku i krvario iz glave. Boja kože njegove glave me zaprepastila. Bila je maltene skroz crna. Hitna pomoć je vrlo brzo došla, ali mu, nažalost, nisu mogli pomoći ni intenzivnom reanimacijom. Po svemu ovome ispada da je prolaznik napao drugog prolaznika kojeg ne poznaje. Očito iz čista mira – rekao je Talan, piše Jutarnji.

Prema informacijama dnevnik.hr -a, nesretni muškarac bio je u šetnji sa svojim psom kada je došlo do svađe s biciklistom koji je pored njega prolazio. Verbalni sukob prerastao je u fizički obračun. Od službenica jednog obližnjeg ureda doznaje dnevnik.hr da su vidjele kako biciklist više puta udara muškarca koji je potom pao na tlo.

Biciklist se dao u bijeg, ali su ga one uspjele snimiti s leđa i snimku su predale policiji koja sad ima konkretan trag, piše dnevnik.hr.

Share This Article